Aktywne Wpisy
#raportzpanstwasrodka Fifi nie wychodzi z pokoju od tygodnia.. zaczynam sie o niego martwic
źródło: image
Pobierz
mk321 +11
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: image
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Xerjoff XJ 1861 Renaissance (2011)
Chyba ze trzy razy próbowałem sprzedać odlewkę na wykopie, ale na szczęście nie było chętnych. Dzięki temu zostałem trochę jakby skazany na Renaissance i bardzo się z nim zaprzyjaźniłem. Dziś uważam je za jedne z najlepszych cytrusowych perfum w mojej kolekcji.
Pisałem już kilka razy, że nikt tak doskonale nie potrafi ukazywać owoców cytrusowych jak włoska marka Xerjoff. Tutaj, w zaskakującym połączeniu z różą innymi kwiatami pachną one bardzo unikatowo. Na początku perfumy te wydały mi się trochę zbyt podobne do innego zapachu XJ - Fiero, ale później poszły już w zupełnie innym kierunku. Obecność róży nadaje znakomitą, jakby metaliczną aurę. Mięta sprawia, że pachnie to też świeżo i naturalnie. Dobór cytrusów też jest ciekawy, bo jest cytryna z amalfi, tangerynka, bergamotka i zielono-pomarańczowy, gorzkawy w swojej woni olejek petigrain. Pachną one jednak każdy inaczej z osobna i nie mieszają się ze sobą. Najlepsze jest tu więc to, że cytrusy są tu tak zajebiste, że da się poczuć każdy z owoców. Coś nieprawdopodobnego. Z czasem, ciepła baza z dodatkiem waniliowej ambry podkreśla już słodkawy wyraz Renaissance. Przypomina to wszystko w aromacie troche napój Mirinda. So nice. Bardzo włoski zapach, który świetnie łączy słodycz i miętowo-różaną świeżość.
Uniwersalność wysoka. Perfumy doskonałe na każdą okazję i dla każdego. Mogą być zajebiste jako pachnidło na własny ślub ale i jako perfumy, których możemy używać na co dzień. Upały też temu Xerjoffowi nie straszne. Ja je uwielbiam nosić jednak bardziej okazjonalnie, ale to raczej ze względu na cene :)
Parametry dobre, chociaż nie aż tak jakby miała na to wskazywać ich niemała cena. Projekcja ładnie się rozwija przy sporej aplikacji. Trwałość 7-8 godzin.
Kolejna zaskakująco dobra kompozycja włoskiej marki Xerjoff, która po raz kolejny pokazała, że nie brakuje im pomysłów na owoce cytrusowe, które można przestawiać w nieoczywisty sposób.
zapach: 8,0/10
trwałość: 7,0/10
projekcja: 7,0/10
cena: 800 zł za 100 ml
źródło: comment_1625376882sehyoWuCKsuBUzwrdTFhAv.jpg
PobierzUwielbiam, to są chyba jedyne perfumy, za które najprawdopodobniej wydam dużo pieniędzy, ale walczę z tym. Przez Renaissance boje się upić, bo pod wpływem na pewno zamówię ヽ( ͠°෴ °)ノ
@ukruszony__kubek: z 8