UWAGA UWAGA Wczoraj odniosłem ogromny sukces podczas rozmowy z moją matką, przeprosiła mnie za to że mnie urodziła i tutaj uwaga, nie było to emocjonalnie tylko w normalnej merytorycznej dyskusji, cieszę się z małych rzeczy ponieważ to pokazuje jakie możliwości ma antynatalizm i uprzedzając ludzi, którzy będą próbować zaprzeczać temu że moja matka to zrobiła z jakichś przesłanek to: Jestem w miarę normalny, nie jestem upośledzony chociaż może lekki asparger (nie stwierdzony u lekarza) jest posiadany u mnie bo czasami fascynują mnie różne rzeczy ale nie jest to pozom maniakalny, mam mordę 3-4/10 (ciężko samego siebie ocenić), staram się podchodzić do wszystkiego sceptycznie i weryfikować na bieżąco swój światopogląd
Jeśli ty nie widzisz natalisto #natalizm #dzieci tutaj normalnego człowieka to zaprawdę powiadam ci że nie widzę przeszkód żeby twoje dziecko miało jeszcze gorzej niż ja i polecam się tylko zastanowić większości ludzi nad tym co robią, bo skoro moja matka natalistka ogarnęła takie rzeczy i doszła do tego to znaczy że jednak nie wszyscy nataliści są głupi, po prostu czasami musi trochę minąć zanim pomyślą co o------i
powoli zamykam listę dobrych postów na wykopie więc #usunkonto już blisko, w przyszłości jeśli wrócę to zablokuję tag #antynatalizm bo jestem uświadomiony i nie chcę dłużej myśleć o bezsensie istnienia i wyjaśniać ludzi oraz patrzeć jak mamią sami siebie swoimi mechanizmami obronnymi, już dość tego ostatnio widziałem a to też dodatkowe moje cierpienie i psucie swojego życia
Zrobię może post pożegnalny za niedługo z anonimowych z rzeczami, które mnie zaciekawiły na wykopie, lub zmieniły moje życie jak chcesz być wołany to plusuj komentarz
@zapalsobiekota brzmi to jak byś dowiedział sie ze boga nie ma, albo ze planeta Ziemia jest w ruinie, bo zostałeś "uświadomiony ... I bezsens istnienia"..
Fakt, dla ludzi wierzących prawda o tym ze jesteśmy zwykłymi zwierzętami może być bolesna, ale dla kogoś kto nigdy nie wierzył w jakiś cel istnienia ludzi, to żadna niespodzianka. Na tym polega życie, rodzisz sie, a potem pracujesz do emerytury/śmierci i w międzyczasie robisz sobie dziecko
@kopawdupeswiniom: Nie chcę uciekać, chcę się zająć tym co dla mnie ważne i nie chcę siąść na psychice i mam do tego pełne prawo, dzieci robił nie będę nawet wazektomię sobie zrobię na wszelki wypadek
@zapalsobiekota ale posiadanie dziecka nie jest dla mnie czynieniem dobra. Jest moją zachcianką i robię to tylko dla siebie, a nie dla świata. Mi sie bardzo moje życie podoba więc liczę na to że moje dziecko również zazna szczęścia w życiu. Może dozna cierpienia w życiu, ale to jak z wydatkami, dopóki masz więcej przychodu niz kosztów to jesteś na plus w życiu ¯_(ツ)_/¯
@zapalsobiekota ale co to jest "normalne postrzeganie świata"? Bo jeżeli patrzeć na interes społeczny, to akurat w Europie by sie przypadało trochę więcej dzieci
@Mac02 A ten znów z "interesem społecznym". Nie ma czegoś takiego, to abstrakcyjny byt urojony. A jeśli już tak bardzo zależy Ci na tym "interesie społecznym" (uga buga bolzga silna, uga buga juropa silna) to jeszcze pogarszasz swoją sytuację co do motywów tworzenia nowych ludzi. Można ją spłycić w tum momencie właśnie do "uga buga".
@zapalsobiekota: Żeby ocenić czy coś jest dobre/pożyteczne/korzystne czy odwrotnie, to musimy zaangażować jakiś system wartości/przekonań. Np możemy powiedzieć że pod budowe fabryki zostało wyciętych 100 drzew. To czy jest to "dobre" Czy złe zależy od przekonań. Biorąc pod uwagę twój system wartości i przekonań płodzenie dzieci może być "złe" z innym systemem może być "dobre". Nie oznacz że człowiek o innym systemie wartości jest głupi.
@zapalsobiekota widać ze masz jakiś problem, bo próbujesz mi wmówić cos czego nie mówiłem.
Głupim zwierzęciem bo cos chcę i to realizuje? Od kupna samochodu po dziecko?? To z naszej dwójki ty jesteś nieporadnym zwierzaczkiem które nie umie zrealizować swoich marzeń i potrzeb. Ja je realizuje bez problemu i nie jest to popęd a zaplanowane życie.
Juz nie mówiąc ze wiedzę historyczną masz na zerowym poziomie bo Hitler to akurat chciał
@Mac02: Życia nie da się zaplanować, za dużo niezależnych od człowieka czynników je determinuje. Swoją drogą stawianie żywej, czującej i myślącej istoty na liście zachcianek obok samochodu jest bardzo wymowne.
@Fortis_ no no i po tej wypowiedzi juz masz o mnie pełne wyobrażenie ze jestem materialistą bezdusznym, a dziecko zrobiłem od tak, jak bym do żabki lody poszedł kupić... To jest forum ze śmiesznymi obrazkami więc nie będę sie rozpisywał o emocjonalnej analizie jaką przechodziłem podejmując decyzję...
Nie da sie zapanować co do każdego szczegółu, ale w dużym uproszczeniu można zaplanować swoją przyszłość zawodową, miejsce zamieszkania, rodzina/brak rodziny.
Wczoraj odniosłem ogromny sukces podczas rozmowy z moją matką, przeprosiła mnie za to że mnie urodziła i tutaj uwaga, nie było to emocjonalnie tylko w normalnej merytorycznej dyskusji, cieszę się z małych rzeczy ponieważ to pokazuje jakie możliwości ma antynatalizm i uprzedzając ludzi, którzy będą próbować zaprzeczać temu że moja matka to zrobiła z jakichś przesłanek to:
Jestem w miarę normalny, nie jestem upośledzony chociaż może lekki asparger (nie stwierdzony u lekarza) jest posiadany u mnie bo czasami fascynują mnie różne rzeczy ale nie jest to pozom maniakalny, mam mordę 3-4/10 (ciężko samego siebie ocenić), staram się podchodzić do wszystkiego sceptycznie i weryfikować na bieżąco swój światopogląd
Jeśli ty nie widzisz natalisto #natalizm #dzieci tutaj normalnego człowieka to zaprawdę powiadam ci że nie widzę przeszkód żeby twoje dziecko miało jeszcze gorzej niż ja i polecam się tylko zastanowić większości ludzi nad tym co robią, bo skoro moja matka natalistka ogarnęła takie rzeczy i doszła do tego to znaczy że jednak nie wszyscy nataliści są głupi, po prostu czasami musi trochę minąć zanim pomyślą co o------i
powoli zamykam listę dobrych postów na wykopie więc #usunkonto już blisko, w przyszłości jeśli wrócę to zablokuję tag #antynatalizm bo jestem uświadomiony i nie chcę dłużej myśleć o bezsensie istnienia i wyjaśniać ludzi oraz patrzeć jak mamią sami siebie swoimi mechanizmami obronnymi, już dość tego ostatnio widziałem a to też dodatkowe moje cierpienie i psucie swojego życia
Zrobię może post pożegnalny za niedługo z anonimowych z rzeczami, które mnie zaciekawiły na wykopie, lub zmieniły moje życie jak chcesz być wołany to plusuj komentarz
#antynatalizm #swiadomosc #samoswiadomosc
Fakt, dla ludzi wierzących prawda o tym ze jesteśmy zwykłymi zwierzętami może być bolesna, ale dla kogoś kto nigdy nie wierzył w jakiś cel istnienia ludzi, to żadna niespodzianka. Na tym polega życie, rodzisz sie, a potem pracujesz do emerytury/śmierci i w międzyczasie robisz sobie dziecko
@Mac02: to pora żeby zaprzestało na tym polegać
No nie za bardzo od zawsze.
@kopawdupeswiniom:
To znaczy odnosisz się do tego że rodzice dawniej potrzebowali potomstwa to robili je na potęgę do pomocy przy ziemi itp. rzeczach?
@Mac02: Ja bardzo dobrze o tym wiem nie musisz mi pisać swoich głupot, przynajmniej tutaj nie bawimy się w wypieranie
Gratuluję, że się przyznałeś czym jesteś. Nie zapomnij jeszcze tylko o tym powiedzieć dziecku za parę lat jak już zacznie zadawać pytania.
@Mac02: Przydałoby się żeby pracować na takich pasożytów jak ty / da się to rozwiązać w inny sposób nie krzywdząc następnych ludzi
A ten znów z "interesem społecznym". Nie ma czegoś takiego, to abstrakcyjny byt urojony.
A jeśli już tak bardzo zależy Ci na tym "interesie społecznym" (uga buga bolzga silna, uga buga juropa silna) to jeszcze pogarszasz swoją sytuację co do motywów tworzenia nowych ludzi. Można ją spłycić w tum momencie właśnie do "uga buga".
Gratuluję, że się przyznałeś czym jesteś.
??? Tzn?
@zapalsobiekota ale dalej mi nie wyjaśniłes czym jest ta normalnosc
@Mac02: głupim zwierzęciem, które nie umie powstrzymać swoich popędów
To że ktoś się z
Głupim zwierzęciem bo cos chcę i to realizuje? Od kupna samochodu po dziecko?? To z naszej dwójki ty jesteś nieporadnym zwierzaczkiem które nie umie zrealizować swoich marzeń i potrzeb. Ja je realizuje bez problemu i nie jest to popęd a zaplanowane życie.
Juz nie mówiąc ze wiedzę historyczną masz na zerowym poziomie bo Hitler to akurat chciał
Nie da sie zapanować co do każdego szczegółu, ale w dużym uproszczeniu można zaplanować swoją przyszłość zawodową, miejsce zamieszkania, rodzina/brak rodziny.
Po prostu żal