Wpis z mikrobloga

Witam Mirki. Mam prośbę o pomoc. Chciałbym kupić fabrycznego ebike do spokojnej jazdy po trasach górskich (Okolice jeziora Como, Bergamo i ogólnie okolic Mediolanu) i lekkich przejażdżek po terenach około miejskich. Budżet jakim dysponuję to około 3k euro na rower plus 500 euro na jakieś dodatki jak gps, czy chiptuning, kask. Myślałem nad zakupem kellys tygon r90 z silnikiem 250w oraz baterią 720Wh model z 2021 r. Możecie coś podpowiedzieć lub polecić w tej kategorii cenowej? Z góry dziękuję za odpowiedzi
#ebike #elektronika #elektryka #rower #elektryczny #ebike #pojazdyelektryczne
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hrumque: A to nie jest tak, że każdy silnik umieszczany centralnie w ebike seryjnie produkowanym ma te 250w? Znajomy ma Haibike fullseven (chyba tak się to pisze.) i daje naprawdę radę mimo 250w.
  • Odpowiedz
@Gozdziu: Można prosić o link do jakiegoś modelu? Tylko czy pełne zawieszenie jest mi potrzebne na lekkie wzniesienia i serpentyny na drodze asfaltowej czy dojazdy w trochę odleglejsze miejsca na terenie "powiatu" Mediolańskiego? O jakimś ciężkim DH nie myślę tylko raczej las i lekkie góry. Dziękuję za odpowiedź.
  • Odpowiedz
@hrumque: Przy wyborze mocno też się kieruję tym filmikiem z podobnego roweru tylko poziom niżej. Gdzie na względnie prostych drogach chłopak zrobił w trybie "eco" 174 km na baterii mniejszej niż w modelu który chcę kupić. Jednak chyba ciężko w pieniądzach które chcę przeznaczyć na rower coś z lepszym i mocniejszym silnikiem. Tryb boost daje 320% pomocy tylko wiadomo, żre baterię jak koperek pies u Makłowicza. https://www.youtube.com/watch?v=ey0gumRdE-k&ab_channel=SzajBajk
  • Odpowiedz
@CarolColt: Nie słuchaj tych bzdur od @hrumque, 250W w zupełności wystarczy do jazdy po każdych górach. Co do zasięgu to bym się za bardzo filmami nie sugerował bo pojedziesz w mocniejsze góry i nawet 40km nie przejedziesz, natomiast taka bateria powinna pozwolić na zrobienie 2k w pionie. Tak jak poprzednicy polecam dołożyć do fulla, choćby tego najtańszego Bullsa, to będzie przepaść pod względem komfortu jazdy w terenie.
  • Odpowiedz