Wpis z mikrobloga

Jeśli w warsztacie ślusarz tnie jakiś materiał i jedno cięcie zajmuje np. 10 minut to czy standardem jest aby w tym czasie wykonywał inne obowiązki jaki ślusarz przy swoim stanowisku, które jest tuż obok piły? Xd
Czy ma stać i patrzeć jak się tnie i woda leje?

#pracbaza #warsztat #cnc #kiciochpyta #praca
  • 166
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@a231: tylko mi dzisiaj taki stary gość który jest w zawodzie 40 lat powiedział, że na pile (taśmowej?) nie da się niczego zepsuć i ogólnie to nie trzeba patrzeć tylko jeden gość się o-------a i nie wiem kto tu ma rację xD
  • Odpowiedz
@a231: ale co jeśli takich cięć jest do wykonania 200 i parametry są ustalone i bezpieczne? Prawie tydzień trzeba na to poświęcić jeśli w tym samym czasie może być wykonywana inna praca? XD
  • Odpowiedz
@Agatk: Ja nigdy bym nie odszedł od maszyny, ani nie wykonał innych obowiązków. Kiedy ustawiam i tnie, to stoję i patrzę bo na tym polega moja praca i przydział obowiązków oraz bhp.
  • Odpowiedz
czy standardem jest że 95% czasu pracownika to siedzenie i patrzenie

@Agatk: płacisz za wykonaną pracę o odpowiedniej jakości. A nie za to, że ktoś się porusza.
Praca ludzi jest pod tym względem nieefektywna i tak ma być.
Chcesz z--------u 24/7/365, to kup do warsztatu robota, a potem zapłać za utrzymanie robota i specjalistę do pracy robotami.
  • Odpowiedz