Aktywne Wpisy
Sla_Voy +51
No i jeb :/
Nie najeździłem się za dużo. Ledwie 500 km ponad pierwsze 1k km docierania i jazdy jak emeryt.
Gość wjechał na czerwonym. Świeży kierowca, prawie rok prawo jazdy. Nic mi ani jemu się nie stało.
Nagranie - https://youtu.be/pJf35-5JzVo
#motoryzacja #polskiedrogi #kolizja #stluczka #shithappens #hyundai #samochody #wypadek
Nie najeździłem się za dużo. Ledwie 500 km ponad pierwsze 1k km docierania i jazdy jak emeryt.
Gość wjechał na czerwonym. Świeży kierowca, prawie rok prawo jazdy. Nic mi ani jemu się nie stało.
Nagranie - https://youtu.be/pJf35-5JzVo
#motoryzacja #polskiedrogi #kolizja #stluczka #shithappens #hyundai #samochody #wypadek
lagomorph +471
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego deweloperzy marnują cenną przestrzeń przeznaczając na wysokość mieszkań ponad 2 metry? Powinno się wyznaczyć nowy standard i budować na maks 190. Ja mam akurat 190 cm więc mi to pasuje, a jak ktoś jest troszkę wyższy, to zawsze może się schylić. Dzięki takiej oszczędności może udałoby się zamiast 10 pięter budować 11 przy takiej samej wysokości bloku?
#koalicjadeweloperska #nieruchomosci
#koalicjadeweloperska #nieruchomosci
Zatem najlepszy i najtańszy który warto kupić piec do pizzy to :D?
Teesa SUPREME
vs
SPICE CALIENTE
vs
Ariete 909
a może coś innego :D?
#gotujzwykopem #pytanie #kiciochpyta #kuchnia #pizza
Różnica spora, bez modów i to z kombinowaniem na czerwonej grzałce ledwo 250 stopni i góra wiecznie blada była.
Po modach (nowa grzałka, ominięcie termostatów, w pokrętle regulacji odgięta blaszka) to się zapomniałem i przy 520 stopiło mi regulacje i muszę jakiś patent z drewna wymyślić xD
Czas pieczenia
Ogólnie to trzeba wyciągnąć dolną grzałkę i ja możesz dołożyć pomiędzy tą górna, ale lepszy sposób to po prostu kupienie za 50zl prostej grzałki i wygięcie jej wg. schematu z grupy. Ja np zaginalem na garnku i jest sikalafą. A i kamień też na biscotto wymieniłem bo powyżej 400 stopni spód strasznie paliło.
co do moich spostrzeżeń,
1. fajnie, że jest okienko
2. jeśli ustawię temp na 400 stopni, to pizzę (60% hydro) piekę 5-6 min i boczki są fajnie przypalone (ale trzeba obrócić o 90% placka żeby równomiernie się przypaliły) spód też jest fajnie zrobiony
3. czyszczenie kamienia to jakiś dramat, w zasadzie przy pierwszym
w tym moim mam tak, że jak się pobawię pokrętłem i z większą siłą/impetem przekręcę to za którymś razem odpalają się grzałki (być może to przypadek ale kilka razy się powtórzył)