Wpis z mikrobloga

Dopóki kupowałem chleb w piekarni nie wiedziałem że się da. Ale przestałem kupować i okazało się że nie dość że jest to możliwe, to jeszcze smakuje lepiej. I to jeszcze na zakwasie pszennym który wyszedł chyba przez przypadek bo podobno pszenny trudno wyhodować. To już trzeci. Pieczenie chleba uzależnia. #chwalesie #gotujzwykopem #pieczzwykopem #chleb
Pobierz
źródło: comment_1637954689BykqxzIvBtCOgMD5IFKARw.jpg
  • 7
via otwarty_wykop_mobilny_v2
  • 0
@Zypulka: A jak z kosztami? Ja np. kupuję chleb nie z jakiejś gównianej bagietki tylko od piekarza z powołaniem, który niemal mieszka w tej swojej piekarni i nawet jak przez ostatnie 4 lata cena skoczyła z 3,7 do 6,0 zł to nie chciałoby mi się kupować sprzętu i przeznaczać na to czasu.
@Tytanowy_Lucjan: kilogram mąki tortowej to około 2zl, wody 0,5l i prądu za około 1,50. Pewnie coś jeszcze ale chyba i tak się opłaca. @Fontanero wyrastał w naczyniu żaroodpornym, ale potem przerzuciłem na blachę i poszło. @OlekBB tak mówiła kobiecina z przepisu, tak mi mama mówiła i ogólnie wszyscy których znam pieką na zytnim