Wpis z mikrobloga

@slusar_o2

Tylko kolega ma rację, tzn częściowo, bo sądząc po "xD" sam nie za badzo wie o jej uniwersalności) To jest semolina/semola (zresztą pisze Ci na dole), taki rodzaj mąki durum. Twardej na makarony i dodatek do pizzy, chleba itd.


Używam jej jako podsypki, wiem, że można dodać do ciasta ale jeszcze nie próbowałem

@Janusz_Hazardu jaka pizza Ci wychodzila na tej semolinie z ciekawości? Nie była za twarda?
@Podlaski_warmianin: Semola to w sumie mąką jak każda inna. Można z niej zrobić chleb, pizzę, makaron, pierogi i w sumie wszystko co ze zwykłej pszennej. Jest super jako dodatek do chleba bo mega podkręcą jego smak. Zresztą taki 100% na semoli też jest super, taka złota chmurka. Tak naprawdę uzywanie jej jako podsypki to marnotractwo :P