Aktywne Wpisy

bidzej +53
Było jak na górze, jest jak ja dole.
S-----l wygląda teraz dokładnie tak, jak chciałem. Nie znam ładniejszych kół do tej generacji konia. Jaram się.
#motoryzacja #pokazauto #mustang
S-----l wygląda teraz dokładnie tak, jak chciałem. Nie znam ładniejszych kół do tej generacji konia. Jaram się.
#motoryzacja #pokazauto #mustang
źródło: 1000037342
Pobierz
sarnamarna +28
moje największe osiągnięcie życiowe to jest zrobienie jednego wielkiego pieroga z truskawkami, którego zjedzenie zastępuje zjedzenie około 4 (słownie: czterech) normalnej wielkości pierogów z truskawkami
źródło: 100050811212
Pobierz

Nie mogą spaść, bo inflacja, wzrost cen materiałów budowlanych i robocizny. Jak widać eksperci są zgodni, będzie tylko rosnąć.
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #kredythipoteczny #ekonomia
Aktualnie jest to tylko (lub aż) zakręcenie kurka kredytem - spróbuj ogłosić testowo że za miesiąc odkręcamy to zobaczysz co się stanie. Rzucą się na wszystko co się rusza
@running: A jednak obniżyli xd
@kaaban: jak spadnie inflacja to odkręcą. A uważasz że będzie to za miesiąc?
Kryzys w USA z 2008 był spowodowany podniesieniem stóp w 2006, i bardzo dużo kredytów na zmiennej. Coś ci to przypomina?
Komentarz usunięty przez autora
@kaaban: jak spadnie inflacja to odkręcą. A uważasz że będzie to za miesiąc?
Kryzys w USA z 2008 był spowodowany podniesieniem stóp w 2006, i bardzo dużo kredytów na zmiennej. Coś ci to przypomina?
@Corona_Beerus: XDDD najciekawsza fantazja jaka przeczytałem na temat powodu kryzysu z USA XD
@kaaban: A teraz co się właśnie rozpoczyna? Światowy boom gospodarczy? (-‸ლ)
A teraz co się właśnie rozpoczyna? Światowy boom gospodarczy? (-‸ლ)
@running: Hamowanie z absurdalnych poziomów nie oznacza jeszcze kryzysu. W 2008 miałeś zagrożona stabilność finansową i instytucjonalna. Gdzie widzisz teraz takie zagrożenia? Wskaż konkretnie
źródło: comment_1653471312GJ5mEpp3j8KeoVzbtpmEHP.jpg
PobierzPo tamtym problemie wyciągnieto wnioski i aktualnie byle gołodupiec kredytu nie otrzymał i nie otrzyma. Zresztą już masz przykład - wibor urósł o 500% a spłacalnosc hipotek jest wręcz absurdalnie wysoka.
To są wszystko zabezpieczenia po krachu z 2008 i jak widać działają
@kaaban: No nie wiem, na szybko, wojna na Ukrainie, ryzyko światowego kryzysu głodu, ryzyko zerwania łańcuchów dostaw, globalna inflacja, tąpnięcie na największym na świecie rynku nieruchomości...
Cóż mogłoby pójść nie tak? ¯\_(ツ)_/¯
@kaaban: Faktycznie, teraz nie dawali jak leci, w 2021 z dochodami 2x średnia krajowa można było dostać 700k PLN kredytu... ¯\_(ツ)_/¯
Inflacja w USA juz zaczęła spadać.
Zerwane łańcuchy to ładny wytrych, co widać obecnie w salonach samochodowych. Jeszcze miesiąc temu czekanie 1,5 roku, nic na stanie, bierz pan bo jest
@kaaban: Faktycznie, teraz nie dawali jak leci, w 2021 z dochodami 2x średnia krajowa można było dostać 700k PLN kredytu... ¯_(ツ)_/¯
@running: Przed kryzysem w USA mogłeś mieć zero średnich krajowych i też byś dostał 700k hipoteki. A w Polsce mogłeś dostać na lvt 120% pracując na zleceniu na zmywaku.
Aktualnie obie opcje są niemożliwe