Aktywne Wpisy

jmuhha +22
Jak jeszcze raz uslyszę, że programiści tak narzekają na swoje zarobki (╯°□°)╯︵ ┻━┻
źródło: 1000020926
Pobierz
denazyfikacja +842
#z-------------j #l-------------j
źródło: image_picker_BE669346-2A9D-408E-95DF-5F925A3384CF-77716-000009F589942C5B
Pobierz

W teorii wygląda obiecująco. Darmowe przelewy zagraniczne (właśnie próbuję przetestować), a do tego przewalutowanie po kursie bankowym (to już sprawdziłem i to mogę potwierdzić). Jest opłata miesięczna 19.99 (której można nie płacić, przy zamrożeniu 5k PLN na koncie), ale generalnie, w moim przypadku, nawet przy opłacie darmowe przelewy i darmowe przewalutowanie po dobrym kursie w teorii może to dobrze rekompensować.
Próbuję zrobić przelew do Interactive Brokers, bezpośrednio w USD.
Problem w tym, że wybierając metodę depozytu w IBKR jako USD, dostaję coś takiego (numery podmieniłem, ale wygląda to mniej więcej tak).
Jaki Kraj odbiorcy tutaj właściwie trzeba wpisać?
W sekcji Wire Funds to Beneficiary/Account Title jest Hungary, czyli Węgry. Natomiast wtedy formularz mi się pluję, że chcę dostać numer konta o długości 26-28 cyfr.
W sekcji Beneficiary Bank, mamy już United States. Po wybraniu USA, nie pluje się już o długość konta, ale też w żaden sposób nie waliduje tego numeru konta)
Ktoś podzieli się doświadczeniem? Ktoś z was przelewał w USD do IBKR skądś indziej??
#aion #aionbank #gielda #interactivebrokers #januszeinwestowania
źródło: comment_1654268410xksOQ7fVDtXoFp73MiJ376.jpg
Pobierzźródło: comment_1654269022e4Uxg4DSlaAIIJV0THfxP9.jpg
Pobierz@minor983: no właśnie dlatego takie testowania chciałem uniknąć. Ale myślisz, że tyle pójdzie, bo coś może być nie tak, czy że zawsze tak idzie w USD? USA w końcu ma przestarzały system bankowy....
@minor983: no wygląda na to, że darmowy :)
A co do lekcji programowania, to polecam Scottie Go ;)
https://scottiego.com/ - niby gra, ale przejść wszystkie poziomy na 3 gwiazdki, to nie jest takie łatwe ;)
Źle to zrobiłeś, po pierwsze nie możesz wysyłać kasy do USA, bo naliczają opłatę.
Note: IBIE and IBCE clients who send deposits to an IBLLC bank account will be charged a EUR 50 fee. For additional information on depositing funds, please reference the Interactive Brokers Knowledge Base.
Po drugie, nie będziesz w stanie wysłać w ten sposób pieniędzy, ponieważ to nie jest międzynarodowy format numeru konta, działa on tylko
brzmi ciekawie..
znalazłem tu:
Wygląda na to, że wysłany w ten sposób przelew bezpośrednio w USD, doszedł do IBKR bez problemu!
źródło: comment_1654516291QAd7hgeqWu9jbUTnKJfBzY.jpg
PobierzA to konto w Alon bank coś kosztuje, są tam jakieś haczyki?