Mirki, stoję przed wyborem #klimatyzacja do #mieszkanie. Montażyści polecają mi m.in. sprzęt LG, który zapewnia ponoć świetny stosunek jakości do ceny.
Mam pewną alergię na tę firmę, bo sporo ich sprzętów zepsuło mi się najdalej kilka lat po upływie gwarancji, a mieszkanie to z czasem trafi na wynajem i chciałbym mieć sprzęt tak bezproblemowy jak to tylko możliwe.
Od montażystów usłyszałem także, że nie warto przepłacać za najdroższe urządzenia, bo z ich doświadczenia wynika, że nie idzie za tym dłuższa żywotność, raczej podatek za markę i czasem jakieś bajery.
Ktoś ma inne zdanie, poparte doświadczeniem?
Mam pewną alergię na tę firmę, bo sporo ich sprzętów zepsuło mi się najdalej kilka lat po upływie gwarancji, a mieszkanie to z czasem trafi na wynajem i chciałbym mieć sprzęt tak bezproblemowy jak to tylko możliwe.
Od montażystów usłyszałem także, że nie warto przepłacać za najdroższe urządzenia, bo z ich doświadczenia wynika, że nie idzie za tym dłuższa żywotność, raczej podatek za markę i czasem jakieś bajery.
Ktoś ma inne zdanie, poparte doświadczeniem?
- Najlepsze
- Wszystkie komentarze

EDIT: Nawet lepiej. Zestaw za 2100 już można kupić :) https://allegro.pl/oferta/klimatyzator-scienny-mdv-aroma-3-5-kw-r-32-9386151747
Mitsu i LG oczywiście, że robią swoje klimy, nigdzie nie napisałem, ze nie robią. Ale na rynku pierwsze miejsca w ilości sprzedanych sztuk mają jednak chińczyki, ostatnio to głównie Gree i Midea (cena robi swoje)
@makakofonia: dzięki mireczku. Już komentarze wcześniej sprawiły, że przestałem poważnie myśleć o LG, chociaż np. niski pobór mocy mocno mnie przekonywał. Teraz jednak wbiłeś kołek w ten pomysł ( ͡° ͜ʖ ͡°)