Aktywne Wpisy
ATAT-2 +393

Jeszcze mityczna ODPOWIEDZIALNOŚĆ lekarza. Bo KAŻDY lekarz ma CIĘŻKIE STUDIA i ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Nikt inny nie ma tak CIĘŻKICH STUDIÓW i ODPOWIEDZIALNOŚCI. Przez błąd lekarza mamie mojego znajomego nie zdiagnozowano śmiertelnej choroby, którą można było jeszcze wyleczyć. Jak chcieli go pociągnąć do odpowiedzialności, to dał im numer do swojego ubezpieczyciela. Na tym się ODPOWIEDZIALNOŚĆ skończyła. I poszedł dalej „leczyć”.
#lekarz #lekarz100k #konowalposting
#lekarz #lekarz100k #konowalposting

Zdane ( ͡º ͜ʖ͡º)
Egzamin dość prosty, biorąc też w sumie pod uwagę, że uczyłem się regularnie z 3 miesiące, możecie zadawać pytania ( ͡º ͜ʖ͡º)
#devops #devopsiarz #programista15k #aws
@Wykopek_wykopek: gz, tez się do niego przymierzałem, z czego się uczyłeś? cloudguru zapewne bo najlepsze szkolenia
@umcumcumcbejbe: cloudguru nie ma najlepszych szkolen, najlepszy jest cantrill :-)
wykupione mam oba, cloudguru to tylko aby liznac temat, cantrill bardziej dokladny i zeby lepiej zrozumiec jak cos dziala
Komentarz usunięty przez autora
@bin-bash
@yggdrasil
@djmentos
Teoretycznie mam wpisane DevOps Engineer w stanowisku, ale bardziej powiedziałbym, że jestem Cloud Architektem. Chociaż nasze usługi często wykraczają poza samą infrastrukturę, więc w skład kompetencji wchodzą często też developerskie. Powiedziałbym, że w dużej mierze zajmuje się całym cyklem rozwijania oprogramowania w chmurze, oprócz stricte kodzenia. Pracuje tak równo rok, mam zrobionego już Associate Developera i Architekta - od nich trzeba zacząć, jeżeli chcecie
@Wykopek_wykopek: NordCloud?( ͡° ͜ʖ ͡°)