Aktywne Wpisy

MajaEris +31
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Moja dziewczyna po roku związku oznajmiła, że będzie chciała mieć dzieci, na początku nie chciała czyli klasyka, jest kochana i to ona widać bardziej mnie kocha niż ja ją, problem w tym, że ja mam 25 lat na karku i nie mam zamiaru babrać się w pieluchach. Chce podróżować, eksplorować życie, nie stać mnie na dziecko, ona sama skończyła studia i zaczęła coś kolejnego, i tak naprawdę nie ma poważnej roboty. No

Jak powstają te małe poprzeczne wyboje na żwirowej drodze?
Takie jak na tym zdjęciu na przykład
#kiciochpyta #polskiedrogi #nauka
źródło: comment_1658292087v9cmXYanCyLc7ncO6q9F0M.jpg
PobierzStephen Morris z kanadyjskiego Uniwersytetu Toronto, Nicolas Taberlet i Jim McElwaine z angielskiego Uniwersytetu Cambridge wykonali eksperyment. Laboratoryjny stół pokrywali wieloma rodzajami gruntu - z miałkiego i grubego piasku, żwiru, gliny etc. A potem za pomocą specjalnej maszyny przesuwali stół pod gumowym kołem -
Juz przestanie mnie to nurtować
Wypok bawi i uczy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Daily nie jeżdżę na zadupia.
równiarka służy do równomiernego rozłożenia materiału nawiezionego celem niwelacji drogi.
I
źródło: comment_1658302800D6mrSzXwqvlZIZ9OzX0NRL.jpg
Pobierz99% polskich szutrówek nigdy nie widziało maszyny do równania drogi, a tym bardziej takiej z luzami na ostrzu ścinającym.
ლ(ಠ_ಠ ლ) gdyby tylko można było prościej
@Tonari_Totoro: a ty negujesz to co widziałem na własne oczy? Czyli drogę po przejściu równiarki.
Poza tym jak pytasz o naukę. Czy przeczytałeś ta publikację, czy tylko podsumowanie które wkleiłeś? Załączam figurę z publikacji na której można porównać wytworzoną tarkę z rozmiarem koła. I porównaj to do zdjęcia które wrzucił OP.
źródło: comment_1658303658wbbyw3uENdsX9zd3M07aSY.jpg
Pobierz