Wpis z mikrobloga

@Cierniostwor: śmichy chichy, ale mnie kiedyś tak całkiem na serio znajomy zaczął jechać, że jest zaradniejszy, bo on ma mieszkanie a ja nie, jak zwróciłem uwagę na ten mało znaczący fakt, że mieszkanie dostał od rodziców, z pełną powagą na ryju powiedział, że co z tego, skoro sam zrobił remont.

Wisienką na torcie jest to, że remont zrobiła mu żona, bo gość ma dwie lewe ręce i ściany nie potrafi
  • Odpowiedz
śmichy chichy, ale mnie kiedyś tak całkiem na serio znajomy zaczął jechać, że jest zaradniejszy, bo on ma mieszkanie a ja nie, jak zwróciłem uwagę na ten mało znaczący fakt, że mieszkanie dostał od rodziców, z pełną powagą na ryju powiedział, że co z tego, skoro sam zrobił remont.

@tomtom666: Znajomy kiedyś po takiej rozmowie wyleciał z mieszkania xD Babka opowiada o swoim sukcesie życiowym a kolega "a ile płacisz
  • Odpowiedz
@Cierniostwor
"Mariuszek" poznałem go na studiach. Obecnie robi różne kursy z marketingu, wynajmu, cochu xD. 3 mieszkania ma przed 30 na własność, jak? Jego tatuś ma dużą firmę i kupił synkowi. On dzielnie tylko studiował. Tatuś mu też opłacał leasong na samochod :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Cierniostwor: no i czym to się różni?
Typ z kredytem mógł nie kupować mieszkania tylko siedzieć ze starymi, ale jak chciał być dorosły "na już natychmiast" to niech teraz płaci.
Tak samo typ co chciał telefon "na już".¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@tomtom666: e to mam podobnych znajomych. Na 2 roku studiów dostali od rodziców mieszkanie. No i kiedyś w trakcie rozmowy na temat opłat za mieszkanie i faktu że my wynajmujemy dowiedziałem się, że oni też płacą czynsz(tak, ten błędnie nazwany do spółdzielni). No ręce opadaja
  • Odpowiedz
@tomtom666: Mój znajomy z liceum wraz ze swoją żoną (też koleżanka z klasy) się chwalili że bez doświadczenia dostali fuchy oboje po 10k netto.

Później wpadł jego ojciec i się wygadał że jego matka ich zatrudniła do pilnowania osiedla domków letniskowych w zamian za jeden z tych domków i w sumie 20k netto xD

Zaczęli się bronić "no i co w związku z tym, czy to coś złego?" Niestety nie
  • Odpowiedz
śmichy chichy, ale mnie kiedyś tak całkiem na serio znajomy zaczął jechać, że jest zaradniejszy, bo on ma mieszkanie a ja nie, jak zwróciłem uwagę na ten mało znaczący fakt, że mieszkanie dostał od rodziców, z pełną powagą na ryju powiedział, że co z tego, skoro sam zrobił remont

@tomtom666: ja kiedyś miałem podobną rozmowę z ziomkiem ze studiów. Kończyliśmy studia, każdy zaczynał pierwszą pracę w zawodzie i typ się
  • Odpowiedz
Wykopki to są dziwne stworzenia, plują na tych złych lewaków i wielbią idee prawicowe, no chyba, że znajomy Mariuszek ze studiów odziedziczy majątek po ojcu, wtedy to redystrybucja majątków bo to niesprawiedliwe i trza kredyt brać xDD
  • Odpowiedz