Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 197
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stooley32: opisywalem tu juz historie gosci z wykopu co sie dostali z moja pomoca do Google, Amazona, na pozycje za 200k EUR+, juniorow co dostali pierwsza prace po mniej niz 3mc nauki, ale pierwszy raz trafil mi sie uparty rodzynek o ktorym pomyslalem ze nie ma szans, a on wyprowadzil mnie skutecznie z bledu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zarev: jako, że jestem w trakcie grindowania lc to ciekawi mnie czy kolega przerabiał tylko samo easy, czy easy i medium a nawet hard? zgaduję, że jeśli ma 2.5 yoe i to nie był faang to raczej tylko easy(?); w faang-u na l3/l4/e4 lecą medium a i hard się zdarza nader często;)

drugie pytanko - 115k eur tc to czyste base czy razem z bonusem i stockiem? jeśli można wiedzieć
  • Odpowiedz
@ckczm: zaczynaj jakkolwiek, jezeli na Facebooka sie szykujesz to kupujesz LC premium i przerabiasz 100 najbardziej popularnych pytan - na 90% nie dostaneisz zadnego innego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jezeli pomaga Ci easy -> medium -> hard to sie tego trzymaj, mozesz tez przerabiac tematycznie (dynamic programing, easy -> medium -> hard, potem linkedlist w tej samej kolejnosci etc). Osobiscie polecam blind 75 liste, pokrywa wiekszosc
  • Odpowiedz
  • 82
opisywalem tu juz historie gosci z wykopu co sie dostali z moja pomoca do Google, Amazona, na pozycje za 200k EUR+, juniorow co dostali pierwsza prace po mniej niz 3mc nauki, ale pierwszy raz trafil mi sie uparty rodzynek o ktorym pomyslalem ze nie ma szans, a on wyprowadzil mnie skutecznie z bledu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@zarev bo najważniejsza jest pracowitość. Jak jesteś pracowity to wszystko
  • Odpowiedz
@Zly_On: czyli mam Ci pomoc i stawiasz mi warunki jak bedzie to wygladac? ( ͡° ͜ʖ ͡°) moj ulubiony typ wanna be programisty, dawaj na PW byku
  • Odpowiedz
@zarev: nie no ogolnie to chciałem Ci w tym ciepłym wpisie zwrócić uwagę, że jak pomagamy to robimy to z dobroci serca- bez pozwalania sobie na arogancje ;)
  • Odpowiedz
@zarev przejrzałem twój profil i wygląda kurde jakbys był mlmowym guru xD i tak za darmo pomagasz randomom?

Nie wiem jak inni, którym pomagasz, ale jakbym dostał taką pomoc to chyba do końca życia miał w domu kącik z ołtarzem z twoim nickiem xD
  • Odpowiedz
@zarev:

Osobiscie polecam blind 75 liste

Leciałem tematycznie jedną kategorię na raz zwiększając poziom trudności ale chyba rzeczywiście lepiej wziąć i przerobić całą skondensowaną blind listę, liznąć każdej kategorii po trochu i startować:) + behavioral questions ofc. Dzięki:)
  • Odpowiedz
@zarev: niezły bait, sam pracuję w IT, skończyłem informatykę w trybie dziennym na jednej z lepszych uczelni i nawet na moim roku nie było takich rodzynków jakim jest twój znajomy xD, jeżeli gość jest ogarnięty to nie musiał zmieniać branży na IT, każda inna dałaby mu nawet dużo lepszy zarobek niż wspomniane 46k PLN/mc, także 2/10
  • Odpowiedz
@Zly_On: Byku, z "dobroci serca" ilu osobom pomogles znalezc prace w IT i ile zarabiaja? Byc moze jednak arogancja dziala lepiej, bo z dzisiejszym rodzynkiem mam conajmniej 11, z czego 5 osob za wyplaty rzedu 115-250k EUR ( ͡° ͜ʖ ͡°). Nie liczac tych co ja znalezli po samym czytaniu postow, krotkich wiadomosciach / sprawdzeniu CV

@rivers666: Od MLM rozni mnie to ze nic
  • Odpowiedz