@frutson myślę że dla takiego chirurga to nie lada gratka poskładać coś takiego. Prestiż, nauka czegoś nowego pewnie też jakiś fun jeśli się pasjonuje chirurgią.
@trolendo: co ty p--------z? jaki covid broni ci do szpitala się dostać xDDDDDDD ostatnio sam byłem w szpitalu i ludzie nawet tam maseczek nie nosili xDDD
@oydamoydam: Jak zwykle pod takimi wpisami ta sama gadka "jak śmieli specjaliści zrobić skomplikowaną ale jednocześnie interesującą bo trudną operacje która przyniesie im rozgłos skoro ja czekam na usuniecie brodawki z giry już 3 mce CZY TO JESZCZE POLSKA"
@oydamoydam: P---b@ło ich z tym pomaganiem Ukrainie.Do specjalisty kolejki na miesiące czekania.Powiatowe szpitale wyglądają jak po wojnie.Brakuje na podwyżki dla pielęgniarek a oni odwalają Saszkom operacje za setki tysięcy złotych żeby znowu mógł jechać sobie coś odwalić
@oydamoydam: a Polak płacący 1000zł miesięcznie składki to se może pomarzyć o operacji. Ciekawe, że jeśli chodzi o małe dzieci z glejakami to Amerykanie nie robią im operacji za darmo tylko wymagają milionów. Widać tylko Polacy są frajerami.
@trolendo: a jak były sytuację że np w Arabii Saudyjskiej sponsorowano zaawansowane operacje polskich dzieci? (Rozdzielenie sióstr syjamskich) na koszt monarchy
@frutson: Dania wydzielila do 200 lozek (1000 w przeliczeniu na ilosc mieszkancow w porownaniu do PL) z uwagi na zalamujacy sie system leczenia w Ukrainie. Podkresla się, ze zbombardowsno juz lub jest okupowanycb ponad 180 ukrainskich placowek medycznych i nie ma praktycznie p---------a, ze co to, ze jak to, ze nieubezpieczeni. Dania przyjmuje rowniez bardzo ciezkie przypadki. Na tym polega solidarnosc z ofiarami wojny, ktorej u ciebie i dwustu innycb
@oydamoydam: P---b@ło ich z tym pomaganiem Ukrainie.Do specjalisty kolejki na miesiące czekania.Powiatowe szpitale wyglądają jak po wojnie.Brakuje na podwyżki dla pielęgniarek a oni odwalają Saszkom operacje za setki tysięcy złotych żeby znowu mógł jechać sobie coś odwalić
@Don_Hollywood: Te operacje to prestiż na skale światową.
Starym babciom robią operacje za setki tysięcy, a te umierają tydzień później ze starości.
I co, gdzie granica zaprzestania pomagania na NFZ?
@frutson: chirurdzy też muszą się szkolić. Jak wojsko na poligonie. Płacimy aby mieć jeszcze lepszych chirurgów i żeby ci chirurdzy uratowali cię kiedyś ryj jak dostaniesz odłamkiem na wojnie.
Jak zwykle pod takimi wpisami ta sama gadka "jak śmieli specjaliści zrobić skomplikowaną ale jednocześnie interesującą bo trudną operacje która przyniesie im rozgłos skoro ja czekam na usuniecie brodawki z giry już 3 mce CZY TO JESZCZE POLSKA"
@iuxtaposed: No i mają rację. Lekarz w szpitalu jest nie od robienia backflipów czy tostowania obrazków na 4chanie tylko od, uwaga... pomagania ludziom. Naturalne, że podatnikom/obywatelom danego kraju. A jak się olewa ludzi i robi imprezę
@oydamoydam: a ja z zajebistym bólem rwy barkowej przesiedziałem na gdyńskim SOR 12 godzin i neurolog nawet się nie pofatygował. pomagali jakoś ratownicy med. po cichu podając mi kroplówki z ketanolkiem. w tym czasie obok ortopedia w dwie godziny obsługiwała pijanych połamańców, w tym dwóch ukrów. czy to jeszcze Bolzga?
@frutson: wincyj banderowców
@Don_Hollywood: Te operacje to prestiż na skale światową.
Starym babciom robią operacje za setki tysięcy, a te umierają tydzień później ze starości.
I co, gdzie granica zaprzestania pomagania na NFZ?
@iuxtaposed: No i mają rację.
Lekarz w szpitalu jest nie od robienia backflipów czy tostowania obrazków na 4chanie tylko od, uwaga... pomagania ludziom.
Naturalne, że podatnikom/obywatelom danego kraju.
A jak się olewa ludzi i robi imprezę
@groznaglizda303: no fun to ja mam w kolejce 3miesieczej do chirurga specjalisty. Pozdrawiam
czy to jeszcze Bolzga?