✨️ Obserwuj #mirkoanonim Mirki mam chorą rożową, to wiem, ale jak sobie radzić z takim zachowaniem, że mówi do dziecka lub do psa o mnie w osobie trzeciej. Niby już koniec kłótni, a ona n--------a do dziecka i mówi "a tatuś jest, taki, taki, taki, a taki". Wiadomo, że chce to do mnie powiedzieć, ale mówi to przy mnie i do kogoś. Jak zareagować na taką manipulację. W domu jej matka też tak mówi o jej ojcu. #zalesie #zwiazki #kiciochpyta
@mirko_anonim: powiedz jej wprost, że jak chce coś Tobie powiedzieć to niech Ci to mowi a nie bawi się w jakieś gierki. Naprawdę skąd wy bierzecie takie różowe jakby normalnych nie było. No tak, emocje...
@mirko_anonim: To wtedy mówisz: "Skoro tatuś jest taki zły, to niech mamusia znajdzie sobie innego, bo tatuś sobie poradzi tak czy siak" ewentualnia: "Niech mamusia uważa, bo może w końcu dostanie lepe w ryj".
A teraz szczerze. Po pierwsze próba rozmowy, w której powiesz, że jest to dla Ciebie irytujące lub Cię to rani albo dotyka. Jeśli nie zadziała, to korzystasz z jej własnej broni, wedle retoryki: Cham to zrozumie,
No to idzie to pokoleniowo skoro ona w domu to wiecznie słyszała. Albo jej to wyplenisz aby wasze dziecko tego nie przejęło albo pociągniesz "jej" tradycję.
@mirko_anonim: ja p------e masz dziecko z taka idiotka? TO jest taki redlag, ze jakby moja laska mowila cos takiego, czy zona to bym natychmiast ja w---------l z chaty
Mirki mam chorą rożową, to wiem, ale jak sobie radzić z takim zachowaniem, że mówi do dziecka lub do psa o mnie w osobie trzeciej. Niby już koniec kłótni, a ona n--------a do dziecka i mówi "a tatuś jest, taki, taki, taki, a taki". Wiadomo, że chce to do mnie powiedzieć, ale mówi to przy mnie i do kogoś. Jak zareagować na taką manipulację. W domu jej matka też tak mówi o jej ojcu.
#zalesie #zwiazki #kiciochpyta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Wyślij anonimową PW do autora (niebawem) · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
A teraz szczerze. Po pierwsze próba rozmowy, w której powiesz, że jest to dla Ciebie irytujące lub Cię to rani albo dotyka. Jeśli nie zadziała, to korzystasz z jej własnej broni, wedle retoryki: Cham to zrozumie,
No to idzie to pokoleniowo skoro ona w domu to wiecznie słyszała. Albo jej to wyplenisz aby wasze dziecko tego nie przejęło albo pociągniesz "jej" tradycję.
─
@mirko_anonim: I mimo to ją poślubiłeś. Widziały gały, co brały...
TO jest taki redlag, ze jakby moja laska mowila cos takiego, czy zona to bym natychmiast ja w---------l z chaty