#biedanonim Hej, mam pytanie odnośnie rozmów kwalifikacyjnych. Mam obecnie 4 lata expa, glownie backend, moim problemem jest to, że obecny pracodawca rzucał mnie po różnych technologiach i różnych językach, przez co nie wyspecjalizowałem się w niczym. Próbowałem podejść bez przygotowania do rozmowy kwalifikacyjnej, ale zostałem zwyczajnie zmiażdżony pytaniami o szczegóły technologii w których pracowałem. Teraz w sumie nie wiem co zrobić, usunąć informacje o technologiach w jakich pracowałem (oraz ukrywać te informacje przy pierwszym etapie z hr), zostawić kilka które najbardziej ogarniam, czy usiąść i uczyć sie top100 pytan z kazdej technologii? Szczerze to myślałem, ze na midzie już inaczej wyglądaja rozmowy niż na juniorze, spodziewałem się więcej pytań architektonicznych, wzorców, pytan jak rozwiązałbym dany problem czy coś takiego. #programowanie
@mirko_anonim: pisz tylko o konkretnych technologiach, na których się znasz i z nich się przygotuj. Pracuję w IT i często zdarza mi się brać udział w rozmowach kwalifikacyjnych i najczęstszy błąd jaki popełniają kandydaci to wypisywanie pierdyliarda pozycji w umiejętnościach, a na rozmowie nie potrafią dwóch zdań opowiedzieć na ten temat. Zresztą to się dotyczy wszystkiego, co wpisujesz w CV.
Wg mnie dobrą praktyką jest specjalizacja CV pod ofertę.
Hej, mam pytanie odnośnie rozmów kwalifikacyjnych. Mam obecnie 4 lata expa, glownie backend, moim problemem jest to, że obecny pracodawca rzucał mnie po różnych technologiach i różnych językach, przez co nie wyspecjalizowałem się w niczym. Próbowałem podejść bez przygotowania do rozmowy kwalifikacyjnej, ale zostałem zwyczajnie zmiażdżony pytaniami o szczegóły technologii w których pracowałem. Teraz w sumie nie wiem co zrobić, usunąć informacje o technologiach w jakich pracowałem (oraz ukrywać te informacje przy pierwszym etapie z hr), zostawić kilka które najbardziej ogarniam, czy usiąść i uczyć sie top100 pytan z kazdej technologii? Szczerze to myślałem, ze na midzie już inaczej wyglądaja rozmowy niż na juniorze, spodziewałem się więcej pytań architektonicznych, wzorców, pytan jak rozwiązałbym dany problem czy coś takiego.
#programowanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Wyślij anonimową PW do autora (niebawem) · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.
@mirko_anonim: pisz tylko o konkretnych technologiach, na których się znasz i z nich się przygotuj. Pracuję w IT i często zdarza mi się brać udział w rozmowach kwalifikacyjnych i najczęstszy błąd jaki popełniają kandydaci to wypisywanie pierdyliarda pozycji w umiejętnościach, a na rozmowie nie potrafią dwóch zdań opowiedzieć na ten temat. Zresztą to się dotyczy wszystkiego, co wpisujesz w CV.
Wg mnie dobrą praktyką jest specjalizacja CV pod ofertę.