Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Piszę z anonima, bo nie mam tu konta, a chcę was spytać o #zwiazki. Jak wy się kurde dobieracie w pary, bo dla mnie to jest jakaś abstrakcja. W całym swoim życiu (36 lvl) byłem zakochany prawdziwie zakochany z 6 razy (przez prawdziwie mam na myśli chemię, motylki obsesyjne myśli etc.), jednak za każdym razem bez wzajemności. Czy tylko ja mam takiego pecha, czy wy też? Myślałem o tym, że zacząć się z kimś spotykać z "rozsądku", ale to by było sztuczne, nie sprawiało by mi przyjemności i zmuszałbym się do tego. I teraz moje pytanie jak to było u was? Jak na początku zaczynaliście się z kimś spotykać, to były te motylki, obsesyjne myśli co robi druga połówka gdy nie mam jej z wami etc? Czy spotykaliście się z tą osobą, ale nic do niej nie czuliście i robiliście to na siłę?
#pytanie #kiciochpyta #rozowepaski #niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Wyślij anonimową PW do autora (niebawem) · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim @programista15cm myślę że nie bez powodu w polskich powiedzeniach jest "kto ma szczęście w kartach ten nie ma w miłości"
do miłości trzeba mieć zwyczajnie szczęście i to ogromne
bo nawet jeśli któraś odwzajemni, nie jest powiedziane że związek przetrwa nawet rok
dodatkowo kobiet jest mniej niż mężczyzn, więc jest ono limitowane, jeżeli ktoś jest szczęśliwy, inny przez to nie będzie

ogunie życie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Żeby być w udanym związku to trzeba znajdywać przyjemność we wspólnym spędzaniu czasu.

Związek z rozsądku to prosta droga do bolesnego rozwodu.

Najpierw trzeba być szczęśliwym z samym sobą, a dopiero potem myśleć o szukaniu kogoś do dzielenia tego szczęścia.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Odpowiedź anonimowego użytkownika:

Trochę późno na takie przemyślenia. To już trzeba twardo stąpać oo ziemi. U kobiety w tym wieku (na szukaniu) nie liczy się ładna buzia tylko poziom odpału. Ogólnie to polecam wyleczyć się z myślenia kategoriami jakimi się posługiwali doradzacze z lat 80 tych. Sam mam ponad 30 lat i dopiero po latach odkryłem że trzeba to olać od góry do dołu

• Odpowiedz
@mirko_anonim nie można być w kimś prawdziwie zakochanym jeśli nie było się z kimś na tyle długo w związku by ten etap motylków w brzuchu przeminął i się chciało dalej z ta osoba być. Etap tych pierwszych uniesień to zauroczenie. Zauroczyć się to można bardzo łatwo i często to nieodwzajemnione moze szybko minąć, a odwzajemnione trwać kilka miesięcy lub nawet 2 lata. Co do obsesyjnych myśli co ten obiekt zauroczenia robi
  • Odpowiedz