#biedanonim Jak podchodzicie do sytuacji w korpo, gdy ktos eweidentnie gada na was za plecami do przelozonych i wykorzystuje swoja pozycje by wbijac szpilki ciagle? Troche juz w korpo pracuje ale pierwszy raz mam taka sytuacje zeby ktos celowo robil mi pod gore. Nie lubie dram i skarzenia wiec staram sie to ignorowac ale nie dziala. Boje sie, ze jak pojde z tym do przelozonego to bedzie jeszcze gorzej. #korpo #korposwiat #pracbaza
@mirko_anonim: Ja w takich sytuacjach zawsze bezpośrednio podchodziłem i pytałem się jaki ma do mnie problem wymieniając przykłady jego p------------a żeby nie zostawić mu miejsca na "Ale o czym Ty mowisz?".
Anonim (nie OP): Zbierz twarde dowody na tę osobę potwierdzające jej zachowanie względem Ciebie i śmigaj do przełożonego w celu nagłośnienia sytuacji. Natomiast jeśli pracujesz w polskim „korpo” to proponuję zmianę roboty, bo nic nie wskórasz, a menegiery już dawno przypięły Tobie odpowiednią łatkę. Podsumowując, nie bądź bierny.
rzystuje swoja pozycje by wbijac szpilki ciagle? Troche juz w korpo pracuje ale pierwszy raz mam taka sytuacje zeby ktos celowo robil mi pod gore. Nie lubie dram i skarzenia wiec staram sie to ignorowac ale nie dziala. Boje sie, ze jak pojde z tym do przelozonego to bedzie jeszcze gorzej
@yawa: Dokladnie. +Milion. Od razu bez zastanawiania wjazd i konfrontacja, jak sie tego nie nauczysz na poczatku, to bedziesz
@mirko_anonim: Zalezy jak kluczowy jestes i jak zaboli ich twoje odejscie. Ja raz szefowi powiedzialem ze moj menago robi celowy mobbing to dostalem prosta odpowiedz: "Jezeli ma wybierac miedzy zwyklym pracwonikiem a zaufanemu menagerowi to wybierze menagera"
to jest wręcz niesamowite jak część normictwa podąża za trendami wszelakimi jeszcze niedawno każdy nosił north face teraz doszły do tego czapki arcteryx no jakby od jednego szablonu ich klepalii
Jak podchodzicie do sytuacji w korpo, gdy ktos eweidentnie gada na was za plecami do przelozonych i wykorzystuje swoja pozycje by wbijac szpilki ciagle? Troche juz w korpo pracuje ale pierwszy raz mam taka sytuacje zeby ktos celowo robil mi pod gore. Nie lubie dram i skarzenia wiec staram sie to ignorowac ale nie dziala. Boje sie, ze jak pojde z tym do przelozonego to bedzie jeszcze gorzej.
#korpo #korposwiat #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.
─────────────────────
· Akcje:
@yawa: Dokladnie. +Milion. Od razu bez zastanawiania wjazd i konfrontacja, jak sie tego nie nauczysz na poczatku, to bedziesz