Wpis z mikrobloga

#biedanonim
Jak podchodzicie do sytuacji w korpo, gdy ktos eweidentnie gada na was za plecami do przelozonych i wykorzystuje swoja pozycje by wbijac szpilki ciagle? Troche juz w korpo pracuje ale pierwszy raz mam taka sytuacje zeby ktos celowo robil mi pod gore. Nie lubie dram i skarzenia wiec staram sie to ignorowac ale nie dziala. Boje sie, ze jak pojde z tym do przelozonego to bedzie jeszcze gorzej.
#korpo #korposwiat #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ja w takich sytuacjach zawsze bezpośrednio podchodziłem i pytałem się jaki ma do mnie problem wymieniając przykłady jego p------------a żeby nie zostawić mu miejsca na "Ale o czym Ty mowisz?".
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Zbierz twarde dowody na tę osobę potwierdzające jej zachowanie względem Ciebie i śmigaj do przełożonego w celu nagłośnienia sytuacji. Natomiast jeśli pracujesz w polskim „korpo” to proponuję zmianę roboty, bo nic nie wskórasz, a menegiery już dawno przypięły Tobie odpowiednią łatkę. Podsumowując, nie bądź bierny.

· Akcje:
  • Odpowiedz
rzystuje swoja pozycje by wbijac szpilki ciagle? Troche juz w korpo pracuje ale pierwszy raz mam taka sytuacje zeby ktos celowo robil mi pod gore. Nie lubie dram i skarzenia wiec staram sie to ignorowac ale nie dziala. Boje sie, ze jak pojde z tym do przelozonego to bedzie jeszcze gorzej

@yawa: Dokladnie. +Milion. Od razu bez zastanawiania wjazd i konfrontacja, jak sie tego nie nauczysz na poczatku, to bedziesz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zalezy jak kluczowy jestes i jak zaboli ich twoje odejscie. Ja raz szefowi powiedzialem ze moj menago robi celowy mobbing to dostalem prosta odpowiedz: "Jezeli ma wybierac miedzy zwyklym pracwonikiem a zaufanemu menagerowi to wybierze menagera"
  • Odpowiedz