Aktywne Wpisy

vieniasn +18
ostatnio trochę pojeździłem w tragicznych warunkach i zdecydowanie zbyt szybko w tragicznych warunkach i ani razu nie zobaczyłem żeby zadziałała kontrola trakcji albo esp i wiele wskazuje że ja nawet nie mam tych lewackich bredni to nie szkodzi ale zaskakujące to jest że samochód z 2011 z rynku polskiego nie ma tego w wyposażeniu

czy ja komentuję na złym tagu czy każdy ma w p*ździe hokej i praktycznie występ drużyny gwiazd na olimpiadzie XDD
#mediolan2026 #hokej #mecz #pytaniedoeksperta
#mediolan2026 #hokej #mecz #pytaniedoeksperta

Obserwuję sobie tag #holandia i jest masa marudzenia widzę. Zresztą nie tylko na wykopie, na różnych grupach na FB itd. Szczerze? Trochę tego nie rozumiem. Proste, że nieraz wyjeżdżasz, jest syf, brud, smród. Ale nie jedziesz siedzieć w 5 gwiazdkowym hotelu tylko jedziesz zapierdzielać, np. na magazynie. Smród, bałagan, zawsze się da ogarnąć. Często się słyszy "ło bo tyle patusów olaboga nie da się wytrzymać". No ale to trudno, nie jedziemy tam poznawać nowych ludzi i nawiązywać relacje. Jeśli są patusy no to niech będą, trzeba zagryźć zęby i iść do przodu dzień za dniem. Uważam, że jeśli nie wbija ci nikt kosy między żebro ani nie kradnie, to niech nawet ćpa cały dzień, można go ignorować. Pieniądze? Nie zawsze są fantastyczne, ale lepsze niż to, co w Polsce. A jak widzimy, że agencja leci w kulki, trzeba ją zmienić. Natomiast kwoty zawsze w przeliczeniu na złotówki wyjdą lepiej. Nikt ci nie da na start na czysto 6, 7 czy choćby 5k złotych w Polsce po odjęciu wszystkich kosztów. "ło bo w Polsce to można siedzieć i na to samo wyjdzie". Załóżmy, że płacisz w 60 euro tygodniowo za pokój. Przelicz na polskie pieniądze i weź pod uwagę, że w Polsce 4-5k brutto na początek zarobisz, a w Polsce wynajem pokoju to już 1000 zł wzwyż.
Reasumując uważam, że jeśli chodzi o warunki mieszkalne, trzeba spodziewać się wszystkiego, ale jeśli agencja wyplaca pieniądze, trzeba robić swoje i przeżyć. Jasne, że zawsze może być lepiej – żeby było lepiej, najpierw musi być gorzej jakiś czas
#przemyslenia #praca #pracbaza #pracazagranica #pieniadze
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.
Wiadomo co taka agentura zabiera, pytanie co daje? Transport? Kogo i dlaczego przerasta dojechanie do Holandi transportem publicznym, jakimś flixbusem, jakąś blablą?
Wyszukanie ogłoszeń z prostą robotą fizyczną? Wystarczy angielski na poziomie grapefruita i odrobina ogarnięcia w internetach. Zakwaterowanie? Przy pracach rolniczych z reguły
A są
W dodatku dopiero co przyjeżdżając do tego kraju, bez przepracowania ani jednego dnia? Kiedy wymagają od ciebie okazania wypłat z 3 ostatnich miesięcy by w ogóle brać cię pod uwagę. Nie wiem czy na wypłatę w złotówkach by patrzyli przychylnie.
relacje są kluczowe w twoim zyciu, ja tam spędzilem pół roku w zeszlym roku, na samym poczatku mnie odeslali do domu za śmierdzenie i do końca ludzie dawali mi odczuć o tym że wiedzą, teraz sie boje ludzi, pozdro
@mirko_anonim: mamy 2023, nie 2013
Jak ktoś ma toksyczny dom, to jak najbardziej niech ucieka. Tylko dobrze by było z tego nie wpaść w toksyczną pracę z patologią na stancji. A tak sporo ludzi ląduje za granicą i niektórzy w tym siedzą.