Aktywne Wpisy

J3BACZ3000 +283
#321685 HUOP ma duszę artystyczna i przegląda sztukę
źródło: 1000013018
Pobierz
breakdown1 +5
Od jakiegoś czasu coraz częściej myślę, że przydałby mi się coach. Taki dobry coach, który by trochę mną potrząsnął i zmobilizował do wykorzystania swojego potencjału i realizacji jakiś tam swoich marzeń. Korzystał ktoś z was może z takiej usługi?
Myślę o tym, bo choć pod wieloma aspektami działam bardzo dobrze, to trochę życie stanęło w miejscu, a ja przestałem iść w jakimkolwiek kierunku. Mam dobrą pracę, zdalną, w której zarabiam dobre, czy
Myślę o tym, bo choć pod wieloma aspektami działam bardzo dobrze, to trochę życie stanęło w miejscu, a ja przestałem iść w jakimkolwiek kierunku. Mam dobrą pracę, zdalną, w której zarabiam dobre, czy

Czy jest tu jakiś profesjonalista, który na podstawie bieżącej wersji ustawy potrafiłby określić czy to co proponuje mi deweloper nie łamie warunków programu bezpieczny kredyt?
Mieszkanie kosztuje 670 tys., garaż 40 tys. Limit dla singla to 700k. Deweloper nie chce obniżyć ceny o 10k i proponuje aneks do umowy na sprzedaż garażu już po wypłaceniu całości kredytu. Garaż byłby wg niego płatny poza kredytem, ze środków własnych. Mimo tego mieszkanie i garaż będą znajdować się na TEJ SAMEJ KW, tylko wyszczególnione jako odrębne pozycje. Czy to nie spowoduje utraty dofinansowania? Jest to przecież aneks do umowy, a więc zwiększa jej wartość.
#kredythipoteczny
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.
─────────────────────
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Moim zdaniem nie, jednocześnie zaznaczam, że ustawa jest jeszcze w trakcie procesu legislacyjnego, już na tym etapie pojawiają się problemy interpretacyjne, a wykładnia dopiero zostanie ukształtowana.
Podpisujemy umowę deweloperska w której zrzekam się jakichkolwiek praw do garażu i nie wykupuję miejsca. Obok podpisujemy druga przedwstępna rezerwacyjna na garaż. Po wypłaceniu pełnego kapitału deweloperowi, po wniosku o wydzielenie kw (w którym jeszcze garażu nie będzie) i po odbiorze mieszkania, podpisujemy właściwą umowę na garaż, płace
@mirko_anonim: Nie wygląda to lepiej.
─────────────────────
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: Spotkałem się z przypadkami w których zawyżano cenę miejsca postojowego w oddzielnej KW w celu zmniejszenia ceny lokalu mieszkalnego. Niektórzy deweloperzy, aby uniknąć ewentualnych problemów podnosili ceny wszystkich miejsc postojowych w jednej hali garażowej.