Aktywne Wpisy

Czoso +901

Clefairy +27
Tak widzę ludzi co mają ból d--y o brak gier na przestarzałych płytach - sfrustrowani 35-40 latkowie, którzy aby poczuć, że coś posiadają muszą to sobie wcisnąć na zapomnianą zakurzoną półkę.
Sam swego czasu kolekcjonowałem gry, ale po dłuższym czasie doszedłem do wniosku, że jest to bezsensowne. Do tych gier i tak się NIE WRACA, co najwyżej kupuje się za 30 zł na promocji odświeżoną wersję jakiejś produkcji i ogrywa na luzie na
Sam swego czasu kolekcjonowałem gry, ale po dłuższym czasie doszedłem do wniosku, że jest to bezsensowne. Do tych gier i tak się NIE WRACA, co najwyżej kupuje się za 30 zł na promocji odświeżoną wersję jakiejś produkcji i ogrywa na luzie na
źródło: 5851
Pobierz

Tldr; nie każda osoba z pokolenia Z jest roszczeniowa
Piszę ten post, bo powoli siada mi na psychę to o czym czytam w internecie. Że młodzi są teraz roszczeniowi, nie chce im się pracować, żądają wysokiego wynagrodzenia bez doświadczenia, nie obchodzi ich praca itp itd.
Z mojego punktu widzenia tak nie jest. Większość osób z mojego pokolenia jest normalna, ani nie są pracusiami ani leniami. Rynek pracy jest teraz bardzo trudny i młodzi ludzie tacy jak ja pracują nieraz za darmo żeby złapać doświadczenie. Duża część moich kolegów z kierunku łapie się różnych dorywczych stanowisk, kelner, barman, kurier glovo itd. Ja na początku roznosiłem ulotki, byłem animatorem, chwilę jeździłem na uber eats. W tym roku znalazłem pierwszą pracę w zawodzie po 9 miesiącach szukania (!!!) i wielu miesiącach żmudnej nauki. Pierwsze 3 miesiące pracowałem za zawrotne 1500zł/miesiąc (staż), teraz mam zawrotne 3500zł jako junior java... i się cieszę, że mam robotę i łapię doświadczenie.
Każdy orze jak może, znaleźć pracę w zawodzie, nawet z wykształceniem informatycznym jest trudno a co dopiero w innych branżach.
Dlatego wkur"%$@ mnie to, że każdy teraz pisze, że młodzi są roszczeniowi. Może jak się patrzy na bananów z bogatych rodzin to tak jest, ale normicy tacy jak ja muszą sobie zarobić chociażby na studia czy jakieś rozrywki. Życie nie jest zerojedynkowe i to nie jest tak, że wszyscy millenialsi byli pracusiami, a wszystkie "zetki" są leniami i nie pójdą do pracy za mniej niż 10 koła..
#praca #pracbaza #studbaza #pracait #pokoleniez
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
· Tag #biedanonim to wpisy z niską potrzebą anonimowości.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord