Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wykopowicze. Mam miękki, swędzącą, rożowatą narośl dosłownie granicy odbytu i wyczytałem, że to prawdopodobnie niby wewnętrzny hemoroid. Nie powiększa się ani nie zmniejsza od dłuższego czasu. Mam wizytę u proktologa za jakiś czas, ale do tego czasu chciałbym spróbować maści czy czopków.
Pytanie jest taki, jeżeli to nie jest hemoroid, to czy używanie maści czy czopków na hemoroidy nie pogorszy sprawy albo czegoś nie spieprzy?
Wiem, że tu nie ma lekarzy, ale może ktoś miał podobny problem.
#hemoroidy #zdrowie #lekarz #medycyna

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim możesz podpytać farmaceutę w aptece, powiedz co wyczuleś, że czekasz na wizytę u lekarza i co ci radzą.
ale nie sądzę, żeby jakaś maść kasztanowa mogła zaszkodzić.
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim Są czasami lekarze.
nie powinieneś sobie zaszkodzić maściami bez recepty na hemoroidy - tam w składzie są często substancje działające ściągająco, przeciwzakrzepowo, bakterie.
steryd jest chyba na receptę.
na to proste pytanie czyn to jest może odpowiedzieć lekarz rodzinny.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Wcześniej miałem problemy z wypróżnianiem z uwagi na wzdęcia i jeszcze złapałem pasożyty w tym okresie i r--------m sobie totalnie przewód pokarmowy. I może to już czyhało od dawna na mnie ale nie zwracałem uwagi. W każdym razie dostałem stan zapalny i w przeciągu tygodnia (w-----a mocno i boli) poszedłem do proktologa i to były hemoroidy.

Dostałem tabletki, maści i czopki. Ma minąć i zniknąć jak skończę brać leki.
  • Odpowiedz