Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie chce być samotny, a z drugiej strony męczą mnie ludzie. Ostatnio dalem sie namówić koledze z pracy na przejażdżkę na hulajnodze po lesie, bo pomyślałem, że będzie to dla mnie coś nowego. Od dwóch lat zawsze podróżuje sobie samemu i nie muszę pisać, jakie plusy i minusy ma taki sposób bycia. Natomiast jadąc z kolegą tylko się irytowałem, bo dosłownie gęba mu się nie zamykała. Non stop gadał jakieś pierdy o robocie, o związku, o urlopie, o majówce itp. Były momenty, że ja chciałem coś powiedzieć, ale kątem oka widziałem, jakby go to nie interesowało, bo wcial wracał do swojego wątku. Jeżdżąc hulajnogą, łażąc po kotlinach lubię obserwować otoczenie, bioróżnorodność i coś, czego na co dzien nie ma w tym betonowym mieście.

Czy to ze mną jest coś nie tak?
Czy jestem skazany na ciągle bycie samemu?

#psychologia #rower #gory

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie chce być samotny, a z drugiej strony męcz...

źródło: 973dac87f4793f4b4ba98c3e3825c25b

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jak to kiedyś powiedział mój serdeczny przyjaciel - trzeba trafić na osobę, która jest podobnie s---------a jak Ty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Źle się dobraliście i tyle. Mnie też męczą ludzie, ale mam kilku znajomych, których lubię i z którymi dobrze mi się spędza czas. Nie ma innej rady, jak szukać.
  • Odpowiedz
@kamil150794: Wszystkie moje relacje w dorosłym życiu, nie tylko z "gachami", wyglądały i wyglądają tak, że jeżeli ktoś był/jest podobnie s---------y, to znajomość była/jest fajna, a jeżeli ktoś był normikiem, to mimo początkowych zapewnień, że wszystko jest git, szybko się do mnie zniechęcał. Dlaczego pytasz?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To ty musisz nawiązać do tego co mówi, bo jeśli ty tego nie robisz, to nawet jeśli on będzie nawiązywał do tego co ty mówisz, to i tak finalnie to zepsujesz, gdy przyjdzie twoja kolej do mówienia. Jeśli ty będziesz nawiązywał do wypowiedzi rozmówcy, to on nawet mimowolnie zacznie robić to samo, bo to co mówisz będzie w jakiś sposób dotyczyło jego przemyśleń i nie będzie mógł zmienić tematu,
  • Odpowiedz