Aktywne Wpisy

beata-libra +15
#raportzpanstwasrodka Czy możecie mi odpowiedzieć co oni wszyscy mają z tym pociągiem do ogórków kiszonych? Ile razy w tygodniu jecie ogóry ??? Szczególnie latem (czy w ciepłych krajach gdzie witaminy C jest ogrom !
Jeszcze świeży ogór ok ale kiszonki ? Nawet bydło karmi się nimi głównie w porze zimowej , a ci żrą je do wszystkiego . Co jest ???
Jeszcze świeży ogór ok ale kiszonki ? Nawet bydło karmi się nimi głównie w porze zimowej , a ci żrą je do wszystkiego . Co jest ???
#igrzyskabebzonow podsumowanie tygodnia 5
Moderacja ostatnio usunela mi post wiec tym razem grzecznie
Okropnie malo udalo sie zrzucic bo tylko 39.19 kg. lacznie od startu to juz 319 kg
Dla formalności zerkamy na TOP zawodników wyzwania (ogólna masa w kg z podsumowania):
Elitarne pierwsze miejsce zajmuje: 1. @Jailer - 9.20
Moderacja ostatnio usunela mi post wiec tym razem grzecznie
Okropnie malo udalo sie zrzucic bo tylko 39.19 kg. lacznie od startu to juz 319 kg
Dla formalności zerkamy na TOP zawodników wyzwania (ogólna masa w kg z podsumowania):
Elitarne pierwsze miejsce zajmuje: 1. @Jailer - 9.20

Mirasy,
Powiedzmy, że kupiłem samochód za jakieś 80k i jest to współwłasność moja i mojej różowej. Załóżmy też, że 30k dałem od siebie, 25k dali moje rodzice, a 25k dali jej rodzice. Jeśli rodzice jej i moi dali by nam hajs do ręki, bez przelewów itd. to muszę zapłacić od tego podatek od darowizny?
Czyli wypełniam formularz SD-3 piszę, że dostałem 25k i czekam na decyzje urzędu i to samo robi moja różowa? Wtedy oboje dostajemy po 500zł podatku do zapłacenia i temat z US zakończony?
Tak wiem, że gdyby to był przelew to wystarczy wypełnić SD-2 i nic nie płacić.
#darowizna #podatki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: nie bo nikogo w US nie obchodza takie drobne.
Kombnujesz nie tam gdzie potrzeba
https://www.podatki.biz/artykuly/wsa-darowizna-w-gotowce-od-rodziny-rowniez-zwolniona-z-podatku_52_52576.htm
@programista15cm: Otóż nie tym razem, admin mirko anonim właśnie dzwoni do US
@kuncfot: zwłaszcza jak poszla na fure co widać po umowie zakupi ..