Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Kontynuacja wpisu https://wykop.pl/wpis/71596665/obserwuj-mirkoanonim-psychika-mi-kleka-nawet-juz-l

Złamałem się. Byłem dzisiaj u psychoterapeuty. Powiedział, że muszę iść do psychiatry i zacząć brać leki, bo inaczej będziemy dreptać w kółko. Mam iść do psychiatry, zacząć brać leki i wrócić za 2-3 tygodnie brania leków, aż zaczną działać, bo dopóki nie zmniejszę odczuwania lęków, nie zacznę się wysypiać, to nie będziemy w stanie za dużo zdziałać.

Czy wizyta mi pomogła? Nie wiem. Zrzuciłem trochę z siebie, trochę spojrzałem z innej perspektywy. Ja wiem, że naprawianie psychiki to nie jest magiczny pstryczek, że lekarz przełączy i będzie działać. Więc na razie będę kontynuował. Napiszę jeszcze kiedyś, co z tego wyszło, może ktoś będzie zainteresowany.

Co do samej wizyty to zaczął od pytania z czym przychodzę, po opisaniu problemów chciał, żebym mu trochę opowiedział skąd to się wzięło (taka moja historia życia, bo ja dobrze wiem skąd ja to mam), trochę to poanalizował ze mną, wyjaśnił niektóre zachowania. Powiedział, że jestem dobrym przypadkiem i naprawdę coś z tego będzie. I ja sam w to wierzę, ja wiedziałem, że się da, zanim do niego poszedłem. Tyle ludzi jest szczęśliwych, i to ludzi biednych, ludzi brzydkich, ludzi normalnych. Ja też mogę, ale muszę się nauczyć jak.

Całość około godziny, 120zł.

#psychologia #psychiatria #psychoterapia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: bardzo dobra cena.

Btw skoro jestes tego wszystkiego swiadomy to masz duzo wieksze szanse.
I szczerze Ci powiedzial. Lęki beda Cie blokowac z postepem, a leki je zredukuja / usuna. Wtedy dotkniecie problemu i zrobicie porzadek.

Powodzenia, super, ze sie wybrales!
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim po tym co napisałeś widać, że trafiłeś w dobre miejsce. To, że wysłał Cię do psychiatry świadczy o profesjonalizmie. Wie, że musi Cię "ustabilizować" żeby móc działać. Tylko nie złap się w pułapkę, że jak leki zaczną działać, to stwierdził, że jest ok i nie wrócisz do psychologa. Leki mają zmiłować objawy a psycholog przyczynę( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP):
@blazko:
Ja dobrze o tym wiem. Kiedyś byłem na lekach przez pół roku. Mogłem spać po nich, ale no nic więcej w życiu nie zmieniałem, nie miałem pieniędzy na terapię, na nfz czekało się ponad rok, więc odstawiłem leki, żeby się od nich nie uzależnić i znowu popadłem w stagnację.

• Odpowiedz
@blazko:

To, że wysłał Cię do psychiatry świadczy o profesjonalizmie.

Co drugi tak robi, nic nadzwyczajnego. Zazwyczaj też jakimś przypadkiem polecają swoich kolegów psychiatrów.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Mam iść do psychiatry, zacząć brać leki i wrócić za 2-3 tygodnie brania leków, aż zaczną działać, bo dopóki nie zmniejszę odczuwania lęków, nie zacznę się wysypiać, to nie będziemy w stanie za dużo zdziałać.

Ale durnota, przecież tych leków to się miesiącami szuka.
  • Odpowiedz