Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 3
Anonim (nie OP): 35 lat to jeszcze młody wiek, jak zaczynać coś nowego to teraz, już. Im dłużej będziesz zwlekał, tym będziesz starszy gdy zaczniesz.

Z tego co piszesz i jak piszesz, to coś bys chciał, ale sam nie wiesz co konkretnie. Do tego masz błędne wyobrażenie o pracy w I T, czy zdalnej że jest lekka, łatwa przyjemna i to wszystko za grubą kasę. Zejdź na ziemię człowieku bo srogo się
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Ale jakie jest właściwie Twoje pytanie, bo nie rozumiem? Czy da się znaleźć pracę zdalną w Twojej sytuacji? Tak, da się. Praca zdalna nie jest w dzisiejszych czasach niczym wyjątkowym, ale ogólnie Twoja dotychczasowa ścieżka zawodowa, tak jak ją opisałeś wydaje się być problematyczna.

· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Ale co to znaczy że interesuje cię sztuczna inteligencja, finanse, giełda? Jakieś konkrety? Sztuczną inteligencję to ty chcesz rozwijać, czy jak, bo nie rozumiem? W jakiej dziedzinie finansów chcesz działać? Co potrafisz robić? Jakie masz REALNE umiejętności? Co niby mamy ci doradzić? Większość twojego wpisu to ckliwa historyjka, no ale zatrudniający cię ma to gdzieś. Liczy się KONKRET, co potrafisz i czy się nadajesz a nie co byś
  • Odpowiedz
sztuczna inteligencja, nie programowanie bo do niego się nie nadaje,

@mirko_anonim: to ciekawe, ze do SI bys sie nadawal, jak SI sie tez programuje XD

przyciągnął moją uwagę, generalnie za dużo rzeczy zdecydowanie mnie interesuje ale nic
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: cóż, trzymam kciuki. Dać się da - można nawet zostać znanym programistą - patrz np anestezjolog Con Kolivas, statystycznie jednak z wiekiem rzeczywiście szanse spadają. Chcesz iść w SI - to zrób to, człowiek jest zdolny do niesamowitych rzeczy o ile się temu poświęci i przypadkiem ma też do tego talent
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

programowanie bo do niego się nie nadaje, trochę finanse mnie interesują, giełdy, ale też język, reklama, dlatego ChatGPT i prompt engineering przyciągnął moją uwagę

Nie ma czegoś takiego jak prompt engineer bez wiedzy i dośowadczenia domenowego.

Nie wiek a twoje nastawienie będzie problemem. Zacznij się uczyć czegoś konkretnego zamiast marzyć.
  • Odpowiedz