Aktywne Wpisy

Wygryw_z_wyboru +41
Po ponad 3 latach oczekiwania dostałem w końcu telefon z Kruka. Zdziwiłem się bo chodziło o model który zamówiłem niedawno (kwiecień 2025), Oyster Perpetual 36. Podobno to była druga sztuka w tym rozmiarze którą otrzymał salon przez te 11 miesięcy. W rozmiarze 41 nie dostali do tej pory ani jednego.
Czekam jeszcze na DJ 36 (listopad 2023) i GMT GRNR (kwiecień 2024).
Myślałem już że trafiłem do nich na czarna listę bo 3 lata
Czekam jeszcze na DJ 36 (listopad 2023) i GMT GRNR (kwiecień 2024).
Myślałem już że trafiłem do nich na czarna listę bo 3 lata
źródło: 1000202769
Pobierz
miodeksmrodek +236
Niecałe 5 lat i dokonałem tego - #kredythipoteczny spłacony ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ.
Teraz mozna przewalać pinionżki na #gielda ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jaram sie jak pochodnia, pijta ze mną kompot
#chwalesie #programista15k
Teraz mozna przewalać pinionżki na #gielda ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jaram sie jak pochodnia, pijta ze mną kompot
#chwalesie #programista15k
źródło: Zrzut ekranu 2026-03-06 o 11.15.54
Pobierz

Jestem miłośnikiem czarnej herbaty z odrobiną cukru i plasterkiem cytryny. Dziwi mnie to, że znacznie bardziej smakuje mi ta w torebkach: w kategorii "neutralna-uniwersalna" wygrywa u mnie Chelton Royal, a w kategorii Earl Grey - Dilmah Exceptional Elegant Earl Grey i Ahmad Earl Grey. Te liściaste, wysokiej jakości (próbowałem różnych gatunków) mają dla mnie w zasadzie w każdym przypadku taki bardziej wędzony lub taninowy posmak, za którym nie przepadam.
1. Czy to częste zjawisko? Czy oznacza, że jestem herbacianym n00bem i tracę wiele korzyści zdrowotnych?
2. Czy są jakieś wysokogatunkowe, czarne herbaty w torebkach, których powinienem spróbować, będąc miłośnikiem wyżej wymienionych?
3. Czy polecicie jakieś herbaty liściaste, które byłyby odpowiednie dla mojego gustu?
#pytanie #herbata #herbaty #herbaciarstwo
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: f5b15a22de1b481469beea95b646d864
Pobierzdokładnie. Też chciałbym się dowiedzieć który s------l pije dobrą herbatę liściastą z cytryną i cukrem. Mógłbym wtedy wydrukować jego awatar i spluwać na niego ze trzy razy dziennie( ͡°