Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 19lvl i jestem po dwóch semestrach na polibudzie we Wrocławiu. Szukam pracy do października i nie wiem jak się za to zabrać, nie zamierzam brać praktyk związanych z moim aktualnym kierunkiem, bo chce go zmienić. Dotychczas robiłem rzeczy albo na czarno - korki, pisanie sprawdzianów na zdalnych itp. albo pomagałem Ojcu w pracy na budowie. Książeczkę sanepidową jest ciężko wyrobić, bo za mało jem ale byłbym w stanie ją wyrobić w ciągu tygodnia. Jestem po liceum, więc nie mam stricte jakiś umiejętności rzemieślniczych jak ludzie po technikum. Znam jakieś podstawy sql'a, accessa. Mam angielski b2+. Nie liczę na kokosy na start wiem, że nie mogę na nie liczyć, mogę pracować za minimalną. Gdzie się zabrać za szukanie pracy? Szukać po tych portalach typu pracuj pl czy poszukać gdzie szukają kogoś do pracy i przyjść tam we własnej osobie, zamiast aplikować online.
#wroclaw #praca #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Jeśli nie chcesz robić w zawodzie i zadowolą cię niskie stawki to idź gdziekolwiek. W dużych miastach praca za okolice minimalnej jest na każdym rogu. Gastro, dyskonty, sklepy w CH, magazyny.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak nie chlejesz i nie masz problemu z dzwiganiem po pietrach to podzwon po firmach przeprowadzkowych. Ja piec lat temu mialem 40pln za godzine noszenia, ale na czarnucha. Im wyzsze pietro, wiecej kartonow, bardziej leniwi - nieskorzy do pomocy - gospodarze, tym lepsze sianko
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Hm ja zaproponuje żebyś jechał na jakąś pobliską strefę ekonomiczną ,bo tam na pewno będą potrzebować ludzi na jakąś produkcję,do wyboru do koloru i może nawet trochę więcej niż za minimalną.Zrob jakieś uprawnienia,w urzędach pracy robią.Np. Ja robiłem spawacza dwa razy kurs i potem pracowałem też jako ślusarz i spawacz.Kombinuj to coś ogarniesz na pewno.

• Odpowiedz