✨️ Autor wpisu (OP): piszę tutaj, bo nie mam się komu wygadać - mama czeka na wnuki, a z siostrą kontakt urwany parę lat temu.. czy ktoś z was miał do czynienia z taką aborcją farmakologiczną? jak wrażenia, na co zwrócić uwagę?
@Shyvana: ale przecież aborcja farmakologiczna to chyba jest najbezpieczniejszy sposób, w klinikach aborcyjnych też taką robią. Tyle tylko że tam lekarze są od razu pod ręką, ale w Polsce też mamy szpitale i w razie czego lekarze mają obowiązek udzielić pomocy.
@mirko_anonim: nie miałam do czynienia osobiście, z tego co słyszałam nie jest to przyjemne, ale na pewno lepsze niż niechciana ciąża i dziecko. Niech mąż nad tobą
Już abstrahując od słuszności/niesłyszności aborcji to co miałoby zrobić państwo? Dać Ci darmową aborcję, a później naklejkę "Dzielna Pacjentka" i cukierka. W Czechach aborcję zrobisz za 2000 złotych.
Po drugie (mówię to jako antynatalista), jedyną metodą pewną jest wazektomia u partnera lub salpingektomia.
@mirko_anonim: zacny bait ( ͡°͜ʖ͡°) powinnaś się cieszyć, że masz możliwość sama to ogarnąć państwo to de facto jego aparat urzędniczy jeżeli "wierzysz" że jakaś Grażyna czy Janusz lepiej zorganizuje Ci skrobanke to gratulacje ( ͡°͜ʖ͡°) a na koniec pro tip oddaj bąbla do klasztoru i tak utrzymujesz ich z podatków.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·
@mirko_anonim: w sensie jakiego wyboru? Gdyby wszystko było legalne to jakiego wyboru byś dokonała? XDDDD
@mirko_anonim: nie miałam do czynienia osobiście, z tego co słyszałam nie jest to przyjemne, ale na pewno lepsze niż niechciana ciąża i dziecko. Niech mąż nad tobą
Już abstrahując od słuszności/niesłyszności aborcji to co miałoby zrobić państwo? Dać Ci darmową aborcję, a później naklejkę "Dzielna Pacjentka" i cukierka. W Czechach aborcję zrobisz za 2000 złotych.
Po drugie (mówię to jako antynatalista), jedyną metodą pewną jest wazektomia u partnera lub salpingektomia.