Aktywne Wpisy

galek +35
#ekonomia #pkb #gospodarka #pieniadze #gielda
Najbardziej śmieszne jest to, jak wszyscy zachwycają się wzrostem PKB w Polsce, uznając ten wskaźnik za wyznacznik bogactwa kraju, całkowicie ignorując fakt, że ten wskaźnik niewiele mówi. Zyski są bowiem w większości transferowane za granicę. W sytuacji, gdy nie mamy własnych firm i własnych marek, jesteśmy jedynie hubem produkcyjnym, w którym wytwarza się te produkty, podczas gdy
Najbardziej śmieszne jest to, jak wszyscy zachwycają się wzrostem PKB w Polsce, uznając ten wskaźnik za wyznacznik bogactwa kraju, całkowicie ignorując fakt, że ten wskaźnik niewiele mówi. Zyski są bowiem w większości transferowane za granicę. W sytuacji, gdy nie mamy własnych firm i własnych marek, jesteśmy jedynie hubem produkcyjnym, w którym wytwarza się te produkty, podczas gdy
źródło: 1000009058
Pobierz
razdwatrzy55 +202
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

W dużych miastach zapomnij o takim ruchu. Mają zbyt dużo Ukraińców i innych geringverdienerów na twoje miejsce xD
Kiedyś jak oglądałem swoje pierwsze mieszkanie w miarę okey to kolejka kończyła się przed osiedlem więc xD
Celuj w dolne Landy, Bawaria czy Baden Württemberg. Nie celuj w duże miasta, najlepiej wioski bo w dolnych landach są zajebiste i społeczność na wsiach jest bardziej pomocna i zwyczajnie miła, a jak znasz język to już w ogóle. Plus na wiosce za najem zapłacisz dużo mniej niż w mieście.
@mirko_anonim:
Tak generalnie to dowiesz się jak dobrze znasz język kiedy zaczniesz się nim posługiwać na co dzień więc jeśli jeszcze nie byłeś w Niemczech to odejmij sobie ze dwa poziomy.
Wyjechałem do Holandii z angielskim, jak mi się wydawało, dość zaawansowanym, ale jak stanąłem przy ladzie w sklepie to się zawiesiłem i przez pierwszy miesiąc tylko dukałem(chyba, że ktoś mnie