Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy w polsce jakoś nielegalne jest siedzenie codziennie na ławce np. w rynku miasta, z kartką A4 na której jest napisane na przykład, że potrzebuje z kimś porozmawiać? Albo czy policja może się jakoś do tego doczepić? Albo na przykład jakiś sklep który jest obok tej ławki, może zgłosić że im się to nie podoba?
#prawo #policja #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: LOL! Jesteś stalkerem i chcesz uzyskać immunitet na nękanie? Sąd może wydać wyrok, w którym ograniczy Twoje prawa konstytucyjne (przebywanie w miejscu publicznym w pobliżu konkretnej osoby). DO czasu wyroku wszystko zależy od Policji, na interwencję której, możesz złożyć zażalenie do właściwego prokuratora.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @arysto2011
Dzięki za odpowiedź. Na razie staram się lepiej zrozumieć sytuację, czy właśnie siedzenie na ławce może zostać uznane za dalsze prześladowanie i dlaczego, skoro siedzę tylko na ławce w miejscu publicznym.
Podejdę może też na komisariat policji właśnie, ich dopytać o to.

· Akcje:
  • Odpowiedz
  • 3
Jakim trzeba być dzbanem, zeby nie zrozumieć ze ktoś nie chce mieć z tobą kontaktu. Ta osoba założyła ci sprawę...co jeszcze musi zrobić abyś to zrozumiał.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @zielono_mam_w_glowie
Dzięki za radę. Takie coś niestety tu nie pomoże. Nie opisywałem sytuacji między innymi dlatego, że to nie możliwe za bardzo.
Siedzieć tam na ławce i liczyć, że np. ktoś z jej znajomych się do mnie odezwie w końcu to jedyne co mi zostało i co może mi pomóc. Uważam że nie jestem złą osobą ani nie mam złych intencji w kierunku kogokolwiek, a zwłaszcza tej konkretnej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Co Ci da taka rozmowa z tymi jakimiś znajomymi/rodziną? Co chcesz tym osiągnąć? Ktoś nie chce z Tobą kontaktu, to odpuść, nawet jeśli sprawa jest wg Ciebie nierozwiązana itd. No daj spokój, a jak nie umiesz, to zmień lekarza, bo widocznie Ci nie pomaga.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @ zielonomamw_glowie
Dzięki że chcesz pomóc.
Ponownie, nie da się opisać tej sytuacji niestety albo stety, nawet maksymalnie skrótowo.
Wiem, że jedynym rozwiązaniem jest rozmowa z kimś z jej strony, ponieważ wtedy jest szansa, że ją przekona i ona ze mną porozmawia, a wtedy wszystko się kończy i żadna ze stron nie cierpi już, a ja nie jestem w piekle. Jestem jedyną osobą która może cokolwiek zrobić w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jprd chłopie jak chcesz sprawiedliwości i prawdy to sąd jest od tego a nie siedzenie na ławce z kartką. Musiałeś niezłą chałę odwalić a teraz się chcesz wybielić?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @zielono_mam_w_glowie źle otagowało wcześniej.

@sberatel
Sąd nic nie może zrobić w tej sprawie, ja w sądzie też nie będę miał żadnego głosu który by mógł dojść do tej osoby. Też chciałbym żeby dało się załatwić tą sprawę tak jak Ty piszesz na przykład, albo jakkolwiek inaczej by można
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ktoś ci ogarnął zakaz zbliżania a Ty męczysz mu dupę? Ewidentnie miałeś czas wcześniej się wybielić (przed zakazem). Jeśli to nie nastąpiło to oznacza, że ta osoba NIE CHCE kontaktu z Tobą. Jak widzisz - żyje ta osoba jakoś bez Ciebie. Jak ciężko Ci to zrozumieć? xD
  • Odpowiedz