Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, prosiłbym was o pomoc w pomyśle na pracę dorywczą.

Mam główną pracę, ale przydałoby się zarabiać ciut więcej, robiąc coś co nie jest dla mnie psychicznym obciążaniem, na zasadzie że muszę.
Więc coś w stylu, że jednego dnia będę pracował np parę godzin inne godzine a innego wcale, i tak jak mi pasuje, że nie muszę się pod nic dostosowywać. Tylko pracuje ile chce.

Jakieś przykłady to np rzeczoznawca ubezpieczeniowy, czyli praca w terenie jedziesz samochodem robisz foty uszkodzonym auto opisujesz to itp. Jednak tutaj musiałbym się zagłębiać w to jak taka praca wygląda.

Na taryfie, np bolt. Od dawna już o tym myślałem, w zasadzie idealnie wpasowuje się w to czego bym oczekiwał. Pracujesz ile chcesz kiedy chcesz i jak chcesz. Lubię jeździć samochodem sprawia mi to przyjemność, prawie całe życie pracuje jako kierowca i nie mam tego dość. Czuje się dobrze za kółkiem, a w połączeniu z pracą gdzie jesteś relatywnie wolny i nikt nad tobą nie stoi tylko róbta co chceta aby robota była zrobiona. W praktyce to pracuje obecnie 5.5h dziennie z małymi wahaniami. Do tego przerwa 1.5h bo i tak muszę czekać, czyli razem 7h jestem w pracy. Mogę pracować dłużej, stąd jestem chętny na pracę dorywczą.

Z tym, że z boltem są dwa problemy. żeby się zatrudnić u kogoś gdzie dadzą ci samochód, to nie może być to praca dorywcza, tylko oni zatrudniają ludzi co jeźdżą po 16h dziennie, a nie kogoś kto sobie może pojedzie a może nie pojedzie, a może zrobi jeden kurs.

Swoim samochodem było by idealne, ale znowuż są ograniczenia wiekowe. Nie mam dostępnego tak młodego samochodu. a kupować kolejne auto tylko po to aby pracować dorywczo... dłuuuuugo musiałbym pracować aby się zwróciło i wyjść na plusie i dochodzi ryzyko że auto nieprzewidzianie może mieć awarię które naprawa będzie w kwocie cztero cyfrowej - mija się to z celem. No i też na swoim to licencję bym musiał zrobić, a u kogoś to oni to jakoś pomijają i po prostu jeździsz.

No i jakie jeszcze mogą być prace? Na internecie aby na kompie pracować to chyba nie ma nic takiego.

#pracbaza #praca #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: i na koncu trzeba material z "kolega" zrobic zeby podniesc wartosc wrzutek xD << sexworking
@mirko_anonim: OP << rozwozenie jedzenia wyglada ciekawie bo zdrowotnie zyskujesz jak jezdzisz rowerem i kase za to dostajesz dodatkowo
  • Odpowiedz