Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Po dwuletniej przerwie od edukacji idę na studia informatyczne w mniejszej miejscowości. Obawiam się nieco matmy, nigdy asem nie byłem, a do tego jeszcze ta przerwa, podczas której za dużo nie liczyłem. Póki jest jeszcze trochę czasu to chciałbym sobie coś tam przejrzeć, tylko też nie do końca wiem co faktycznie się przyda. Oczywiście poza dodawaniem, odejmowaniem, mnożeniem i dzieleniem. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Podpowiecie coś, na jakie zagadnienia zwrócić uwagę, może jakieś kursy, zbiory zadań? Coś słyszałem o eTrapez, ale czy on się sprawdzi też w takich okolicznościach?

#studia #studbaza #informatyka #matematyka #pytanie #kiciochpyta

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: weź korki od kogoś kumatego. Ja zawsze bylem sceptyczny, "bo przeciez nie jestem debilem", ale po dwoch wtopach na egzaminie z nawigacji wzialem korepetycje od typa, ktory przygotowuje konkretnie pod egzamin, i sie okazalo, ze kupe rzeczy robilem zwyczajnie zle, tzn okrętna drogą, a kolo pokazal mi takie patenty, ze nie ma bata zeby pozycji nie zliczyc, wszystkie podchwytliwe numery normalnie wytlumaczyl i teraz z nawi sam moge korki
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zepnij dupę z etrapezem i materiałami z zajęć i zdasz. Może za drugim albo i nawet za trzecim, ale dasz radę. Na studiach głównie chodzi o zasadę "jak nie drzwiami, to oknem". Wytrwałość jest ważniejsza od sumienności.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): A warto w ogole studiowac cos dla samego studiowania? Przeciez w takiej malej miejscowosci to te studia to bedzie dno.
A co do matematyki to na dobrych studiach przewaznie jest semestr lub dwa analizy matematycznej, agebry, statystyki i matematyki dyskretnej, obliczen numerycznych, rownan rozniczkowych, wiec jak juz chcesz sie czegos nauczyc to moze wlasnie tego.

• Odpowiedz
A warto w ogole studiowac cos dla samego studiowania? Przeciez w takiej malej miejscowosci to te studia to bedzie dno.

@mirko_anonim: no nie wiem, studiowałem na PWSZ w legnicy i ostatecznie musiałem umieć to co student PWr, bo wykładowcy ci sami z tym, że nie u---------i za 1 błąd z 5 na 2
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Ulfric_Stormcloak dzięki za materiały, przejrzę sobie. Sorka, ale wolałbym nie podawać tutaj nazwy uczelni. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@extraordinary_seaman no właśnie ja już kiedyś brałem korki, ale szczerze mówiąc nic z nich nie wynosiłem poza zmarnowanym czasem i kupą kasy. Chodziłem niby regularnie na korki przez 3 miesiące, a maturę próbną nawet na 30% nie napisałem. Później kupiłem Matemaksa + zbiór zadań i wsparłem się
  • Odpowiedz
Przeciez w takiej malej miejscowosci to te studia to bedzie dno.

@mirko_anonim: ale wiesz że wykładowcy potrafią pracować na czterech uczelniach na raz? Na PW, UG, wbzhdk i whwdp, dodatkowo udzielając jeszcze korepetycji on-line ze swoich zajęć?
  • Odpowiedz