Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej, czy ktoś z #wroclaw diagnozował się w życiu dorosłym na #adhd #add i może polecić kogoś dobrego do diagnozy/możliwego leczenia? Jestem coraz bardziej podejrzliwy względem siebie i to chyba czas się sprawdzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#kiciochpyta #psychologia #psychiatria

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FELIX90 niby można myśleć tak jak to przedstawiłeś i kojarzę, że jak chodziłem do podstawówki to łatkę ADHD i tych zaświadczeń od lekarza kojarzę właśnie takie trochę wymuszone przypadki… Ale - w dorosłym życiu widuje przypadki ludzi (jak również i u siebie), które mają problemy z koncentracją, muszą ciagle coś robić, o czymś myśleć, czymś ruszać, czytać 10 razy jeden fragment, żeby go zrozumieć, bo w międzyczasie mózg myśli co chwile
  • Odpowiedz
@FELIX90: normalna choroba. Kiedyś rzadko zdiagnozowana zwyczajnie.

Natomiast też fakt, że obecnie niektórzy czytają opis ADHD i stwierdzają ze to jest na pewno to co im dolega więc znajdują kogoś kto im to potwierdzi :) znacznie mniej ludzi ja ma niż sobie wmawia.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Temat jest szeroki jak Odra i pełen szczegółów jak ta rzeka imprezowiczów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie szukam kogoś, kto mi na siłę to potwierdzi, diagnoza "S---------y" też mnie zadowoli, bardziej kogoś kto będzie mi w stanie powiedzieć tak samo łatwo "Tak" jak i "Nie". Czytałem trochę książek na ten temat, przeglądałem jak testy diagnostyczne wyglądają i coraz bardziej się w tych opisach widzę.

To poczucie, że
  • Odpowiedz