Aktywne Wpisy
torian15 +105
Ciekawe ze jest bardoz dużo ludzi którzy myślą, że ludzie żyli razem z dinozaurami w perhistorii. Serio, zapytajcie swoje różowe :)
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na
źródło: dinozaury
Pobierz
Wardegas +319
#wykopaka #pokapake
Chwaliłem się super paką od @sogen. Byłem zachwycony zawartością i gestem.
Otwieram teraz pudełko, wyciągam butelkę, a moim oczom ukazuje się klips antykradzieżowy
XDDDDDD
@sogen ja wiedziałem, że się postarałeś, ale nie wiedziałem, że jesteś aż tak "obrotnym przedsiębiorcą"!
( ͡€ ͜ʖ ͡€) Czy Ty to "zorganizowałeś" na promocji -100%, czy kasjerka była tak zapatrzona w Ciebie, że zapomniała zdjąć
Chwaliłem się super paką od @sogen. Byłem zachwycony zawartością i gestem.
Otwieram teraz pudełko, wyciągam butelkę, a moim oczom ukazuje się klips antykradzieżowy
XDDDDDD
@sogen ja wiedziałem, że się postarałeś, ale nie wiedziałem, że jesteś aż tak "obrotnym przedsiębiorcą"!
( ͡€ ͜ʖ ͡€) Czy Ty to "zorganizowałeś" na promocji -100%, czy kasjerka była tak zapatrzona w Ciebie, że zapomniała zdjąć
źródło: 1000017116
Pobierz

Czy jak ktoś lubi kłamać i to ostro, manipulować, grać i udawać to jest to choroba?
#psychologia #psychiatra
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Nie, to jest bycie ch*jem
bo nie ma żadnego zburzenia które można zdiagnozować tylko na podstawie 'kłamie. manipuluje. udaje' bo to za mało objawów. z tego co napisał można tylko wywnioskować mitomania/patologiczne kłamanie
@programista15cm:
@10129: obiektywnie nie można, sądzę
zaburzenie to nie jest coś łagodniejszego niż choroba ani łatwiejszego do wyleczenia. powiedziałbym, że w przypadku f60 to akurat zaburzenie będzie trudniejsze w korekcji albo w ogóle niemożliwe
@LetticeDeVries:
To jest coś co utrudnia życie, dyssocjale na ogół nie kończą dobrze. To czy ktoś chce leczenia to też element choroby.
Są tylko 3 choroby według polskich standardów zdaje się, zaburzeń jest chyba ponad 200, samo to powinno zapalić czerwona lampkę czy rozróżnianie chorób i zaburzeń ma sens od strony praktycznej.
Zaburzenia nawet i osobowości w zasadzie spełniają niejako definicje choroby WHO zakłądajać, zę choroba to stan
ale dlaczego pomijasz resztę? bo tylko piszesz o zaburzeniach osobowości, ale praktycznie każda jednostka chorobowa jest nazwana zaburzeniem. to są praktycznie wszystkie nerwice, zaburzenia dysocjacyjne, uzależnienia, pogorszenia kognicji etc.
dlaczego nieuleczalność ma decydować o tym czy coś jest czy nie jest chorobą w jakimkolwiek stopniu? upośledzenie albo niektóre raki też są nieuleczalne, ale nikt tego chyba nie nazwie stanem zdrowia.
jeżeli by brać pod uwagę samą poczytalność to prawie wszyscy chorzy