Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
prometheusfides +38
Zamknąłem dziś wszystkie pozycje CFD na ropie i wypłaciłem resztę środków.
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem

Organizowaliśmy webinar po normalnych godzinach pracy (19). Z wyprzedzeniem robię arkusz z planem webinaru i dołączam helpdesk. Helpdesk dostaje przykaz od dyrekcji, żeby nam pomóc w przygotowaniach.
Dodaję notkę z prośbą o przyniesienie do sali konferencyjnej "najlepszego iMaca". Chcę mieć komp który da radę z OBSem i wyświetlaniem kilku okienek ze streamem. Helpdesk odczytał dokument, nic nie skomentował.
W dniu konferencji przychodzę do sali o 18, iMaca nie ma, helpdesku też nie ma bo już skończył pracę. Po komputer idę sam z portierem.
Następnego dnia pytam czemu tego komputera nie było. Odpowiadają, że "nie wiedzieli co to znaczy najlepszy iMac".
W magazynie mają iMaki z 2015 roku i M1 z 2022.
Czy ja udzieliłem niejasnych instrukcji, czy też oni są niespełna rozumu?
Pracują tu ponad 10 lat i było już tyle sytuacji których nie są w stanie ogarnąć, że sami dali mi dostęp administracyjny niemal do wszystkiego żebym się odczepił. Np. pytam, czy mogę z kamerki komputera w sali A zrobić transmisję obrazu do sali B za pomocą FFMPEGa lub NDI - czy są jakieś zabezpieczenia, czy porty są otwarte w sieci wewnętrznej, czy firewall to puści, to patrzą na zasadzie "czego ty człowieku chcesz". Czy zmęczeni życiem ponurzy pracownicy helpdesku to standard?
#pracait #korposwiat #helpdesk #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Czy helpdesk jest niespełna rozumu?
najlepszy komputeralbonajlepszy laptopto pewnie wybuchłbym śmiechem, dziwnie to brzmi.