Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 28 lat i niby nie narzekam jakoś bardzo na mój spokojny i poukładany żywot singla, ale chcąc nie chcąc bardzo zazdroszczę ludziom w związkach, którzy podróżują sobie razem po świecie. To chyba najlepsze życie jakie można sobie wyobrazić. Definicja czerpania z niego garściami.

Niby mam własne mieszkanie, fajny samochód, zarabiam spoko pieniądze i co miesiąc odkładam fajną sumkę, ale czy jestem człowiekiem szczęśliwym? No właśnie.

Byłem na kilku samotnych tripach, ale czułem się bardziej jak przegryw, nie wygryw. Zwłaszcza, gdy widziałem te wszystkie uśmiechnięte i zakochane w sobie pary.

Ktoś napisze, że większość tych związków z czasem się rozpadnie. Może i faktycznie tak będzie, ale odchorują swoje, a te wspomnienia zostaną z nimi na zawsze. Tego nikt im nie zabierze.

A człowiek wszystko rozkminia, kalkuluje, boi się podjąć ryzyko, boi się być zraniony, a czas nie stoi w miejscu. #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #podroze #zalesie #tinder

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 28 lat i niby nie narzekam jakoś bardzo n...

źródło: couple-sitting-on-beach-tropical-island-honeymoon-ocean-summer-shutterstock_151787042

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PukierCud3r: problem w tym właśnie, że to odskocznia ;) Po wakacjach przychodzi codzienność. Więc wyciąganie wniosków, że ktoś jest szczęśliwy, po tym, że się uśmiecha na wakacjach ...

OPie nic na siłe. Poznasz odpowiednią osobę i przestaniesz się zastanawiać ;)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): 30lvl i byłem w dwóch związkach, po paru razach się wszystko nudzi a potem zostajesz z osobą o którą musisz dbać i dzielić się z nią połowa swojego życia, radzić sobie z tej osoby problemami i jazdami, wahaniami nastroju, potem przychodzi rutyna i już nie jest magicznie. Fajne na początku potem uciążliwe, ja wybrałem samotność i mi dobrze.

• Odpowiedz
Niby mam własne mieszkanie, fajny samochód, zarabiam spoko pieniądze i co miesiąc odkładam fajną sumkę, ale czy jestem człowiekiem szczęśliwym?

@mirko_anonim: Słowo na dziś - habiutacja. Zwyczajnie się do tego co masz przyzwyczaiłeś i przestałeś to doceniać - te auto, mieszkanie i zarobki zacne to jest już Twój base line.

Odpal sobie taki kanał "podróże wojownika" i zobacz np. odcinek z Włoch - koleś żyje Twoim dream life z fajną laseczką a
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Biologia tak nas zaprogramowała że kobieta+dziecko = szczęście, tak samo jak dla kobiet główny cel to zdobyć najlepszy materiał genetyczny bez względu na koszty.
.
Ciężko się z tym walczy. Ale wszystko może się bardzo szybko zmienić więc nie poddawaj się. Póki co siłka i pakujemy.
  • Odpowiedz