Aktywne Wpisy

Ukiss +124
Perełki z rejestru PESEL, część 3!
Męskie:
* Boruch (15 osób)
* Zeus (11)
* Żilbert (3)
Męskie:
* Boruch (15 osób)
* Zeus (11)
* Żilbert (3)

huopisko +412
nie wiem kto zrobił to cudowne zdjęcie, ale cały dzień lata po twitterze
piękny kontrast pomiędzy zagłodzonym państwowym szpitalem, z którego odpada tynk, a drogimi samochodami lekarzy zaparkowanymi tuż pod nim
to powinno dostać jakąś nagrodę pokroju World Press Photo of the Year
#medycyna #nfz #lekarz #lekarz100k #konowalposting #polska
piękny kontrast pomiędzy zagłodzonym państwowym szpitalem, z którego odpada tynk, a drogimi samochodami lekarzy zaparkowanymi tuż pod nim
to powinno dostać jakąś nagrodę pokroju World Press Photo of the Year
#medycyna #nfz #lekarz #lekarz100k #konowalposting #polska
źródło: 1000005878
Pobierz

Kiedy pracowałem w korpo to goniłem, chciałem być najlepszy, wykazać się (chociaż nigdy lizodupem nie byłem), teraz na swoim wykorzystuję te poznane w korpo mechaniki dzięki, którym moi pracownicy działają podobnie jak w korpo.
Pracownik zwyczajnie musi myśleć, że jest częścią rodziny/firmy. Jak ma opowiadać o produkcji i sprzedaży, to zawsze powinien mówić U MNIE w firmie lub U NAS.
Pracownik ma czuć przywiązanie i dumę, z tego gdzie pracuje. Pracownika można przekupić pizzą, czy pączkami w tłusty czwartek. Do tego zorganizować mikołajki/wigilię. Trochę pierogów, barszczu, wynajęta salka za 210zł netto osoba na kilka godzin z jedzeniem.
Inwestycja 100 razy lepsza niż podwyżka komukolwiek. Wigilię pamiętać będzie każdy, a podwyżka po 3 wypłatach będzie zapomniana.
Dlaczego Wam o tym wspominam? W sumie chciałem podzielić się jak to wygląda ze strony pracodawcy. PRACODAWCY! Słowo klucz. Dlatego sięgając pamięcią wstecz, widzę tych wszystkich managerów, rypiących za 12-16k brutto, w międzynarodowym korpo, którzy pracę traktują jako swoje całe życie, są gotowi poświęcić, a jak przyjdą layoffy to lecą równo z nimi, będą tylko kolejnym -1 FTE, który da dodatkowy budżet i obniży koszty. Na samym końcu może polecieć nawet prezes, bo jedyne co to odpowiada swoim majątkiem, a oddział w PL jest tyle jego, co dostanie wytyczne z UK/USA/FR co ma zrobić, jak mu się nie podoba to i on poleci. Taki to ich biznes. Chociaż tyle, że etatowy prezes przynajmniej podkłada się za 70-100k netto na kontrakcie managerskim.
#korpo #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Komentarz usunięty przez autora