Aktywne Wpisy

pepepanpatryk +798
Możecie mówić na mnie freethinker ale jak wszedłem na ten live i zobaczyłem cała ta śmietankę influenserska i wszystkich oświeconych celebrytów to aż mnie obrzydzenie wzięło. Szczególnie Borys Szyc wzywający swoich kolegów miliarderów "rzućcie parę baniek it's just money", odkleja totalna ale ważne że syn gra w golfa a kolega jest w Australii, kumacie w Australii!
Nie ma to jak j---ć państwo na podatkach rzucić ochłap na zbiórkę i już sumienie czyste.
A
Nie ma to jak j---ć państwo na podatkach rzucić ochłap na zbiórkę i już sumienie czyste.
A
Mietek66348 +36
#konfitura
Każdy kto popiera konfiturę jesy chory psychicznie .. skoro chce ktoś parkować tak jak mu wygodnie jak to robi nie wy jesteście od tego ormowcy żeby karać kierowców
Chyba jeden z drugim jeszcze nie trafił na kogoś kto “nie odpuści “
Każdy kto popiera konfiturę jesy chory psychicznie .. skoro chce ktoś parkować tak jak mu wygodnie jak to robi nie wy jesteście od tego ormowcy żeby karać kierowców
Chyba jeden z drugim jeszcze nie trafił na kogoś kto “nie odpuści “

#pracait
Mam 10 brutto na UoP. Na B2B będę mieć 12k netto + VAT, więc granica opłacalności B2B. W przyszłym roku mogę spodziewać się podwyżki - dajmy na to że 12k brutto UOP i 14k netto b2b.
Tworzę swój projekt, z którego mam nadzieję że będą dodatkowe pieniądze, i do którego muszę mieć JDG.
Pytanie brzmi - przechodzić na b2b u obecnego pracodawcy przy tej całej nagonce na b2b, i potem jeśli się uda od razu zarabiać na moim projekcie, czy zostać na UOP i potem jak wystartuje z projektem założyć jdg stricte pod projekt bo UOP pokryje mi część podatków?
#programista15k wannabe
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Wybor
Ale przy tych zarobkach nieopłacalne dla samej stabilności (pewny pracodawca), no i już grudzień to po ptakach i cały 2024 na skali
Na B2B choroby i wypadki chodzą po ludziach