Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#pracait
Mam 10 brutto na UoP. Na B2B będę mieć 12k netto + VAT, więc granica opłacalności B2B. W przyszłym roku mogę spodziewać się podwyżki - dajmy na to że 12k brutto UOP i 14k netto b2b.
Tworzę swój projekt, z którego mam nadzieję że będą dodatkowe pieniądze, i do którego muszę mieć JDG.
Pytanie brzmi - przechodzić na b2b u obecnego pracodawcy przy tej całej nagonce na b2b, i potem jeśli się uda od razu zarabiać na moim projekcie, czy zostać na UOP i potem jak wystartuje z projektem założyć jdg stricte pod projekt bo UOP pokryje mi część podatków?
#programista15k wannabe

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Wybor

• B2B 21.1% (19)
  • UOP + JDG 45.6% (41)
  • Chce sprawdzić odpowiedzi 33.3% (30)

Oddanych głosów: 90

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MatKravi pod koniec roku by przeszedł to by miał od nowego roku liniowy.
Ale przy tych zarobkach nieopłacalne dla samej stabilności (pewny pracodawca), no i już grudzień to po ptakach i cały 2024 na skali
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa przeciez on ma teraz 7.5k netto, a koszt pracodawcy to ponad 12.5k. Przeciez jak pojdzie na ryczalt to z 12.5k zostanie mu 9.3k po zaplaceniu zusu/podatku. Automatycznie 25% podwyzki/rata kredytu i lepsze zycie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dopóki nie będziesz miał 16k netto b2b lub więcej to siedź na UoP. Musisz mieć spory kwit żeby sobie zbudować poduszkę minimum 50-100k a najlepiej 150-200k w razie wu

Na B2B choroby i wypadki chodzą po ludziach
  • Odpowiedz