Aktywne Wpisy

JatuArmy +256

Ukiss +108
Od 1 stycznia 2026 roku zmieniło się kilka zasad pisowni polskiej, o których większość pewnie nie słyszała:
1. Pisownia wielką literą nazw mieszkańców miast i ich dzielnic, osiedli i wsi, np. Warszawianin, Zgierzanin, Ochocianka, Mokotowianin, Nowohucianin, Chochołowianin.
Dopuszczenie alternatywnego zapisu (małą lub wielką literą) nieoficjalnych nazw etnicznych, takich jak kitajec lub Kitajec, jugol lub Jugol, angol lub Angol, żabojad lub Żabojad, szkop lub Szkop, makaroniarz lub Makaroniarz.
2. Wprowadzenie pisowni wielką literą nie tylko nazw
1. Pisownia wielką literą nazw mieszkańców miast i ich dzielnic, osiedli i wsi, np. Warszawianin, Zgierzanin, Ochocianka, Mokotowianin, Nowohucianin, Chochołowianin.
Dopuszczenie alternatywnego zapisu (małą lub wielką literą) nieoficjalnych nazw etnicznych, takich jak kitajec lub Kitajec, jugol lub Jugol, angol lub Angol, żabojad lub Żabojad, szkop lub Szkop, makaroniarz lub Makaroniarz.
2. Wprowadzenie pisowni wielką literą nie tylko nazw

#programowanie #programista15 #it #javascript
Mam rok doświadczenia w javascript, złożyłem cv na stanowisko, gdzie wymagali 3+ lat expa, ale hrka zadzwoniła, zebrała info i zaprosili mnie na kolejny etap, bo w sumie dotykałem prawie wszystkiego, co wymagają. Widełki to 15-23k, ale ja zaproponowałem 11k dla siebie. Nie wiem, jak się w takiej sytuacji przygotować na rozmowę techniczną. Czy w ogóle mam jakąś szansę, bo pewnie będę konkurował z osobami, których wiedza jest dużo głębsza itd. jakoś mam negatywne nastawienie, że się ośmieszę i nie umiem się mentalnie dobrze nastawić na tę rozmowę. Ewentualnie na rozmowie technicznej zejść jeszcze z wynagrodzenia, jeżeli będę czuł, że nie poszło najlepiej na to stanowisko ale może mają juniorskie do zaproponowania?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: nieźle o-------ś
Szczerze też mów, że nie znasz czegoś i nie kłam, że robiłeś coś o
Za rok na tagu: "Tak tak, 15k, wolne żarty, sami mitomani tutaj"
@mirko_anonim ile z pensji nie zejdziesz jak nie chca czlowieka takiego jak Ty to i tak nie pojda na reke przy 11k, ale potem nastepnemu beda chcieli tyle dac, psujesz rynek
Te 11k to prawie 50% niż obecnie zarabiam
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
U mnie w zespole są osoby ambitniejsze, zdolniejsze itd. ja raczej w śrdoku się plasuję. Nie czuję, żebym póki co zasługiwał na takie pieniądze, a jeżeli mam konkurować z bardziej doświadczonymi osobami, to mogę robić to mniejszymi kosztami, bo te 11k to 50% więcej niż obecnie zarabiam, czyli i tak dla mnie duży awans.
───────────
@mirko_anonim:
źródło: 1
Pobierz@mirko_anonim: No to już przegrałeś, jak Ty z góry nastawiasz się że nie dasz rady - aplikuj na inne stanowisko, jeśli uważasz że to jest zbyt wysoko płatne / zbyt wysokie wymagania.
Sam się zastanów czy faktycznie masz silla odpowiedniego - bo inaczej to sobie i im czas marnujesz, moim zdaniem możesz mieć
Tyle samo (95%) chce ktoś mający 4 lata doświadczenia w jednej firmie w średnim projekcie, jak ktoś mający 8-10 lat, kilka większych projektów. Zgadnij jak często mniej doświadczony chcący topke widełek jest zatrudniany.