Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Za namową wykopków (wiadomo, finalnie to była moja decyzja - po prostu wtedy myślałem że będzie fajnie xD) poszedłem na #informatyka no i w sumie to nie wiem co mam robić XD

Sytuacja wygląda tak że zbliża się inżynierka a ja nawet nie wiem jaki temat wybrać, zbliża się koniec studiów i też nie wiem co robić. Praktycznie nic nie umiem, wszystko oszukane albo na farcie. Uczelnia też nie jest jakaś na wypizdowiu gdzie każdy zdaje, więc nie wiem jak doszedłem do aktualnego etapu. Projekty czy coś też albo kupione albo po znajomości. Zaczęło mi się nudzić jakoś na pierwszym-drugim semestrze, ale kontynuowałem naukę. Do tych wniosków doszedłem jakoś na czwartym semestrze ale nie chciałem już rzucać studiów po zainwestowanym czasie, pieniądzach itd skoro został +/- rok. W skrócie to liznąłem różnych technologii, języków programowania i okołoinformatycznych rzeczy no i nic mi nie pasuje, wszystko mnie nuży i nic mi nie leży.

No i nie wiem co robić. Poszedłbym na jakieś inne studia bo niby człowiek młody i warto korzystać (naprawdę na ludzi itd nie narzekam, w sumie to fajnie jest), ale też nie wiem na co.

Odmieniło mi się i teraz chciałbym jakąś pracę z ludźmi, coś gdzie się w miarę dzieje. Nie wiem skąd u mnie taka zmiana, bo potrafiłem 16 godzin dziennie siedzieć przed kompem i miesiąc nie wychodzić z domu. Może teraz organizm domaga się interakcji i aktywności?? xDD

#studia #szkola #praca #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim kryzys końca studiów bo nie nawiązałeś żadnych relacji ze studentami. Jeśli nie zaciśniesz pośladów i z płaczem nie zdasz tego gunwa stoczysz sie życiowo i przy odrobinie szczęścia wrócisz dokończyć te studia za kilka lat o wiele bardziej zmęczony i starszy.
  • Odpowiedz
Praktycznie nic nie umiem, wszystko oszukane albo na farcie.

@mirko_anonim: tu jest problem. Jesli nie chciales sie czegos nauczyc to po cholere studia? bylo isc do do gastro na bar mialbys ludzi i duzo by sie dzialo tylko pewnie potem bys narzekal, ze kasa slaba i perspektyw nie ma.

Zamiast isc na informatyke dlatego, ze polowa kraju chce byc w IT idz na cos co lubisz robic bo nie ma
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @sameowoce W sensie mam kumpli i fajnie jest, tylko bym wychodził zamiast się uczyć i odliczam tylko czas do weekendu i jazda xD

Ale planuję przeboleć te studia bo jak gadałem z innymi o tym to też mówili że zawieszenie studiów i potem wracać nawet po roku to przerąbane jest

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @pedros No na początku niby chciałem i faktycznie się uczyłem ale po niecałym roku mi przeszło właśnie. A żeby iść na coś co lubię to wiem że tak się powinno robić, ale nie wiem w sumie teraz na co. Na razie mam taki plan że skończę te studia skoro zaszedłem tak daleko i po prostu będę się zastanawiał nad czymś co mnie zainteresuje póki jestem jeszcze
  • Odpowiedz
Na razie mam taki plan że skończę te studia skoro zaszedłem tak daleko

@mirko_anonim: mysle, ze to spoko podejscie, jesli juz malo zostalo to dokoncz aby jednak cos z tego wszystkeigo miec i mysl dalej.

Poprobuj sobie roznych rzeczy, jakies staze czy cos aby zobaczyc jak dana praca wyglada od srodka, nawet po 3mc w jednym miejscu czy w drugm jesli masz taka mozliwosc. To moze byc relatywnie prosty sposob
  • Odpowiedz