Aktywne Wpisy

moll +8
Co upiec?
- Miodownik 34.0% (146)
- Strudel jabłkowy wg przepisu pani Lucyny 31.0% (133)
- Piecz co chcesz 35.0% (150)
Bo-Brownik +1
Potrzebuję na poniedziałek zamówić ciasto na swoje pożegnanie w pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polecacie może jakieś cukiernie, firmy, osoby, które przyjmują takie zamówienia. Niestety te, z których chciałbym zamówić to w poniedziałki w ogóle nie pracują. Mógłbym odebrać zamówienie najlepiej w niedzielę lub w poniedziałek do 7.
Czy lecieć w poniedziałek rano do Herta i elo?
#wroclaw
Polecacie może jakieś cukiernie, firmy, osoby, które przyjmują takie zamówienia. Niestety te, z których chciałbym zamówić to w poniedziałki w ogóle nie pracują. Mógłbym odebrać zamówienie najlepiej w niedzielę lub w poniedziałek do 7.
Czy lecieć w poniedziałek rano do Herta i elo?
#wroclaw

Gdzie inwestowac pieniadze bo juz totalnie sie gubie i nie mam pomyslu
Zostawic na koncie = trace ze wzgledu na inflacje
Lokata = Potwornie slabe lokaty
Obligacje = 1% powyzej infacji ale minus podatek belki
Nieruchomosc = ze wzgledu na beke2%, kazdy mlody woli wziac kredyt anizeli placic za wynajem a na dodatek kraj sie demograficznie zawala. Z drugiej strony kazdy posel ma pare mieszkan wiec wprowadzenie jakiegos podatku katastralnego jak to mick przepowiada nigdy sie nie spelni. Warto sie bawic w wynajem w takim #wroclaw jezeli mieszkania w ciagu roku poszly o 150k do gory?
Gielda = Fanie fajnie tylko w co? Mam portfel 20 spolek i sp500+EU, 17 z nich na plusie, trzymam od 2018, ale kazda mam wrazenie jest potwornie napompowana. Takie NVIDIA czy Appl czy meta to ATH juz.
Zloto = dobrze trzyma wartosc ale nie zyskuje nic.
Waluty = wrozenie z fusow. Inflacja na zlotowce w zeszlym roku wysoka jak cholera a dolar caly czas coraz tanszy.
Angel investor = porzyczyc swoje piniadze jakiemus Rajeshowi z Indii bo obiecuje ROI 25%? iksde
PE/VC = nie mam dostepu ale chcialbym chyba najbardziej
#nieruchomosci
#gielda
#pieniadze
Nie podaje ile chce zainwestowac bo po co.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Tacy z was inwestorzy wykopki
@mirko_anonim: Jesteśmy w okresie bardzo wysokich stóp procentowych i drogiego kredytu, jak spadną stopy to prawie pewne że giełda wejdzie w nowe maksima. Przynajmniej w USA bo Europa nie ma zbytnio dobrej gospodarczo przyszłości przed sobą z tym ekowariactwem + utratą tanich surowców z Rosji.
Co do mieszkań to wszystko zależy od tego co
@essalysolu: Bo on na tik toku widział że ktoś kupił jakieś crapowe crypto i zrobił na nim x100 (uj że z 10 USD) albo na forexie na dźwigni x30 zarobił i on też tak by chciał - bo zysk 10% rocznie dla lamusów jest
@Parmenides69: Przecież S&P 500 dosłownie 2 dni już testowało ATH ^^ Ale prawda, jak się zbliżają wybory i inflację zbili to się może dopiero zacząć eldorado.
Komentarz usunięty przez moderatora