Aktywne Wpisy

Siemanko nocna. Kto też chory? Mózg mi zaraz wypłynieeeee

mirko_anonim +2
✨️ Jak podjąć decyzję o przyszłości zawodowej? Ⓘ
Cześć,
Piszę do osób z doświadczeniem na rynku pracy.
Mam 19 lat i stoję przed trudnym wyborem: iść do pracy, na studia, czy zrobić coś innego. Po szkole mogę liczyć tylko na minimalne wynagrodzenie, choć w jednym korpo przyjmują osoby takie jak ja. Praca to głównie nocne zmiany, zarobki około 5500 zł na rękę – bardzo przyzwoicie jak na start, ale nie wiem, czy pracowanie tam całe
Cześć,
Piszę do osób z doświadczeniem na rynku pracy.
Mam 19 lat i stoję przed trudnym wyborem: iść do pracy, na studia, czy zrobić coś innego. Po szkole mogę liczyć tylko na minimalne wynagrodzenie, choć w jednym korpo przyjmują osoby takie jak ja. Praca to głównie nocne zmiany, zarobki około 5500 zł na rękę – bardzo przyzwoicie jak na start, ale nie wiem, czy pracowanie tam całe

Powiedzcie mi jak to jest, ze sa ludzie w korpo ktorzy ciagle chodza na L4 i awansuja, maja sie dobrze, wszyscy wspolpracownicy na nich narzekaja i musza wykonywac ich robote a team lead zadowolony. Dlaczego ludzie sie nie zbuntuja i nie powiedza, ze ciagle wystepuje taka sytuacja albo nie wezma zbiorowego l4 tylko za taka osobe pracuje? Ja sie staralam zmotywowac team leada ale to zupelnie bez sensu i po prostu teraz tez chodze na L4. Szkoda, bo lubie swoja prace ale to nie fair pracowac za kogos w kolko.
#korposwiat #korpo #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@SunEye: plus w tych firmach wielkich liczy się jak prezentujesz swoją pracę i osobę równie bardzo jak praca którą finalnie wykonujesz
jak tylko robisz, a nie umiesz się "wypozycjonować" to będziesz spoko ziomkiem od roboty, a nie kimś szanowanym czy awansowanym - tam nie ma sprawiedliwości, tylko