Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gdzie w Krakowie znajdę pracę z angielskim C1/C2 bez jakichś innych szczególnych umiejętności i studiów? Celować w jakieś recepcje, konkretne call center, skąd można by awansować gdzieś wyżej po czasie? Do tej pory tylko pracowałem w gastro i sklepach, znalazłbym jakąś konkretną pracę w końcu, ale nie wiem w jakim iść kierunku, nic nie umiem, więc chciałbym kierować się głównie angielskim. Tylko mi nie mówcie, że angielski w tych czasach to norma i każdy go zna, bo prawda jest taka, że jak ktoś uważa, że zna na B2 to tak na prawdę A2/B1, patrząc po znajomych, to ciężko znaleźć kogokolwiek, kto by znał na poziomie B2 i w górę, rozmawiać to w sumie nikt nie potrafi. Ja znam język praktycznie biegle, gdzie znaleźć pracę, gdzie głównym wyznacznikiem będzie właśnie ten angielski?

#pracbaza #praca #angielski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

patrząc po znajomych, to ciężko znaleźć kogokolwiek, kto by znał na poziomie B2 i w górę, rozmawiać to w sumie nikt nie potrafi.

@mirko_anonim: i co zalisz sie czy chwalisz?
Skoro masz taki zajebisty poziom jezyka, to czemu pytasz o prace na wypoku?
Powinni cie przyjac w momencie jak sie objawisz z tym twoim marnym C1.
A tak zapytam, to jakisz to certyfikat zdales?
  • Odpowiedz
kto by znał na poziomie B2 i w górę, rozmawiać to w sumie nikt nie potrafi.

@mirko_anonim: w IT nikt nie potrafi gadać, ale każdy ma o czym i potrafi SIĘ DOGADAĆ

Rodzice cię oszukali, zamiast języka trzeba się było uczyć kompetencji
  • Odpowiedz
@mirko_anonim z ciekawości, jakie masz podstawy do twierdzenia że angielski na C2?

Pytam, bo mi nikt nie dowierza że mam C2, mimo że studiowałem po angielsku, uczyłem angielskiego i nadal na codzien rozmawiam pełno po angielsku
  • Odpowiedz
@mirko_anonim szukaj w Capie (Capgemini) PhilipMorris, Shell, Akamai, albo gdzieś indziej w korpo-świecie. Opcji sporo !!!!!! Więc przeglądaj i dawaj z siebie wszystko!( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przykro mi mordo ale w tych czasach angielski to podstawa, a nie plus do CV.
Druga sprawa, angielski C1/C2 jest czasem nawet gorszy niż B2 ponieważ rzadko kiedy go używasz w rozmowach z native'ami, więc jak zaczynasz trzaskać skomplikowanym słownictwem i frazami to staje się to wadą.
Idź na studia i wtedy zostaniesz tłumaczem przysięgłym czy coś i będziesz miał z tego $$$ w innym przypadku możesz iść do
  • Odpowiedz
B2 ponieważ rzadko kiedy go używasz w rozmowach z native'ami, więc jak zaczynasz trzaskać skomplikowanym słownictwem i frazami to staje się to wadą.

@non-serviam: Zgadzam sie.
Pracuje z nativem i ludzi z miedzynarodowych srodowisk wku...wia jego slownictwo i sposob pisania maili. Normalnie jakby ksiazki pisal. Zamiast prosto i do brzegu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wszystko_albo_nic: pewnie ten chłop jest wykształcony chociaż minimalnie i dla niego to jest normalne słownictwo ( ͡º ͜ʖ͡º)
Polaczki i wykopki jak pogadali z habibi na ol inkluziw w egipcie po angielsku to się głowią czy mają C1 czy C2 ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tak swoją drogą ciekawe jak ten "nasz" angielski w korpo i innych tego typo środowiskach wygląda dla
  • Odpowiedz
@Wszystko_albo_nic: a druga sprawa, kiedyś słuchałem podcastu gdzie dwóch brytyjczyków rozmawiało na temat nowomowy korporacyjnej i ten angielski jaki stworzono w korporacjach, on nie istnieje. Takie "thank you for reaching me out" to nie jest po angielsku tylko po korporacyjnemu ( ͡º ͜ʖ͡º) podawali masę przykłądów gdzie korpoludki używają zwrotów, które nie istnieją.
No, w sumie nie istaniały, bo teraz skoro masa ludzi tego używa
  • Odpowiedz
Mi się zdarzyło użyć w rozmowie z jakimś hindusem czy innym ukraińcem jakiegoś fancy słówka to się ludzie patrzą na ciebie jak szpak w pi... w takich rozmowach stetety, niestety poziom matury max musi być zachowany żeby się dogadać

@non-serviam: najzabawniejsze, ze ja nie pracuje w Polsce ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡
  • Odpowiedz