Aktywne Wpisy

PanMaglev +93
Hurr durr ceny mieszkań spadają. Tymczasem rzeczywistość. Mieszkanie z lat 70 do generalnego remontu, bez miejsca parkingowego, z czynszem na poziomie 1000 zł miesięcznie sprzedane w 6 godzin od wystawienia ogłoszenia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
#warszawa #nieruchomosci
Zadzwoniłem 30 minut po wystawieniu ogłoszenia i umówiłem się na oglądanie dzisiaj po pracy o godzinie 17. O 13 dostałem telefon, że już sprzedane za gotówkę. ¯\(ツ)/¯
#warszawa #nieruchomosci
źródło: 1000017021
Pobierz

Gdzie w Krakowie znajdę pracę z angielskim C1/C2 bez jakichś innych szczególnych umiejętności i studiów? Celować w jakieś recepcje, konkretne call center, skąd można by awansować gdzieś wyżej po czasie? Do tej pory tylko pracowałem w gastro i sklepach, znalazłbym jakąś konkretną pracę w końcu, ale nie wiem w jakim iść kierunku, nic nie umiem, więc chciałbym kierować się głównie angielskim. Tylko mi nie mówcie, że angielski w tych czasach to norma i każdy go zna, bo prawda jest taka, że jak ktoś uważa, że zna na B2 to tak na prawdę A2/B1, patrząc po znajomych, to ciężko znaleźć kogokolwiek, kto by znał na poziomie B2 i w górę, rozmawiać to w sumie nikt nie potrafi. Ja znam język praktycznie biegle, gdzie znaleźć pracę, gdzie głównym wyznacznikiem będzie właśnie ten angielski?
#pracbaza #praca #angielski
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: i co zalisz sie czy chwalisz?
Skoro masz taki zajebisty poziom jezyka, to czemu pytasz o prace na wypoku?
Powinni cie przyjac w momencie jak sie objawisz z tym twoim marnym C1.
A tak zapytam, to jakisz to certyfikat zdales?
@mirko_anonim: W Anglii
@mirko_anonim: w IT nikt nie potrafi gadać, ale każdy ma o czym i potrafi SIĘ DOGADAĆ
Rodzice cię oszukali, zamiast języka trzeba się było uczyć kompetencji
Pytam, bo mi nikt nie dowierza że mam C2, mimo że studiowałem po angielsku, uczyłem angielskiego i nadal na codzien rozmawiam pełno po angielsku
Druga sprawa, angielski C1/C2 jest czasem nawet gorszy niż B2 ponieważ rzadko kiedy go używasz w rozmowach z native'ami, więc jak zaczynasz trzaskać skomplikowanym słownictwem i frazami to staje się to wadą.
Idź na studia i wtedy zostaniesz tłumaczem przysięgłym czy coś i będziesz miał z tego $$$ w innym przypadku możesz iść do
@non-serviam: Zgadzam sie.
Pracuje z nativem i ludzi z miedzynarodowych srodowisk wku...wia jego slownictwo i sposob pisania maili. Normalnie jakby ksiazki pisal. Zamiast prosto i do brzegu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polaczki i wykopki jak pogadali z habibi na ol inkluziw w egipcie po angielsku to się głowią czy mają C1 czy C2 ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tak swoją drogą ciekawe jak ten "nasz" angielski w korpo i innych tego typo środowiskach wygląda dla
No, w sumie nie istaniały, bo teraz skoro masa ludzi tego używa
@non-serviam: najzabawniejsze, ze ja nie pracuje w Polsce ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡
@crucian: na 99,99% to jest ten, tytuł się zgadza. Na 100% było to z udziałem jego ziomka Paul'a Taylor'a