Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak Wam się żyje w #rzeszow?
Rozstaje się z partnerem po 8 latach związku. Do tej pory mieszkałam w Warszawie, ale pochodzę z podkarpacia, tu mam rodzinę, przyjaciół i w takim momencie wolałabym być bliżej bliskich. W Warszawie mam pracę, która mnie nie satysfakcjonuje, wynajem pochłonie 70% mojej wypłaty, a o kupnie mieszkania na razie mogę zapomnieć przy tych cenach. Myślę też o tym, żeby wrócić do Rzeszowa na stałe. Jak oceniacie rynek pracy, zarobki, sytuację mieszkaniową? Nie wiem czy będę mogła pracować zdalnie, ale chętnie za to nauczę się nowych rzeczy.
#rzeszow #nieruchomosci #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PfefferWerfer: Podkarpacie to nie są twoje mazury rzeszów jest najbardziej perspektywicznym miastem ze ściany wschodniej, dużo bardziej niż Lublin Białystok Kielce, mają tam dużo wakatów jak na tak małe miasteczko, plus bliskość krakowa sprawia że nawet na hybryde można się pokusić.
  • Odpowiedz
@barber-barberski:

najbardziej perspektywicznym miastem ze ściany wschodniej, dużo bardziej niż Lublin

Tu cie grzeje trochę xD Lublin ma bliżej do stolicy, przez co możesz mieć zarobki Warszawskie, a ceny Lubelskie na hybrydzie/zdalnej.
  • Odpowiedz
mnie tam w rzeszy się żyje nawet dobrze - ale jw. pierwsze sobie ogarnij jaką zadowalającą pracę a dopiero wtedy myśl o ewentualnych przenosinach a nie na odwrót
  • Odpowiedz
@barber-barberski:

pracowo to gorzej niż Łódź stoi

Fakt, Lublin tylko jak jesteś ogarnięty, inaczej moze byc ciezko z praca. Ja problemow nie mam, ale są znajomi z nizszymi kompetencjami i problem mają. Ogólnie nie zamienię tego miasta na zadne inne. Mogę spokojnie poruszać się samochodem bo nie ma duzych korków, jest zielono, patodeweloperka nie jest tak rozpowszechniona jak w innych miastach.Nie ma też dużo ludzi i zdecydowanie mniej Ukraincow niz
  • Odpowiedz
@majkel88: Wiesz, że miasto jest dobre do życia jeśli w 2012r. kupowałeś mieszkanie na krechę, obecnie nie wiem czy jest tak super, jak mieszkania na moko po 2.1kk latają, to jest spoko jak masz dobry networth i stabilną sytuacje bo nawet jak zarabiasz 30k to się nie pyli tam siedzieć. Chyba, że jesteś ze wsi i masturbujesz się do pałacu kultury i skyline'u pustych wieżowców.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Rzeszów to była dobra opcja przed wojną. Teraz ceny w góre, a stawki niekoniecznie. Wynajem mieszkania (kawalerka albo 2pok) to koszt 2-3k (razem z opłatami). Kupno z rynku pierwotnego w Rzeszowie to koszt miedzy 8-15k za m2
W centrum za salatke cezar zplacisz 52zl, za steka ponad 100. Kebsy od 15-30zl. Piwko w centrum od 15-23 zl/0.5l. Jeszcze pare lat temu poleciłabym Rzeszow jako spoko miejsce do zycia,
  • Odpowiedz