Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#olsztyn #pracait
W tym roku będę zdawał maturę, ale niestety co by się nie działo mogę studiować tylko w Ol (ze wzgledów finansowych i rodzinnych). Czy jest sens iść tu na informatykę czy jednak lepiej ogarnąć jakiś kurs? Oczywiście nie mówię o bootcampie za kilkanaście tysięcy. Uniwesytet zbiera raczej słabe opinie. Na ten moment najbardziej interesuje mnie analiza danych/ angielski B2/C1. Z racji na obecną sytuację zastanawiam się czy nie lepiej kierunkować się na analityka w sektorze bankowym.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Sam pochodzę z Olsztyna. Problem w Olsztynie nie jest taki, że studia informatyczne są słabe, tylko problemem jest brak realnego rynku IT według mnie.

Ja studiowałem z kolei w Trójmieście z tego względu.

Zawsze możesz pracować zdalnie, ale ciężko będzie znaleźć firmę, która przyjmie Cię do pracy całkowicie zdalnej, jeżeli to będzie Twoja pierwsza praca
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mielismy w Krakowie typka co po UWM przyjechal magisterke robić na UJ. Ogarniał, więc nie masz sie czym martwić, jeżeli chodzi o wiedzę, natomiast o UWM słyszałem złe rzeczy w kontekście "psychicznych wykładowców".
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: skończyłam informatykę na UWM-ie i nie spotkałam się z tym żeby gdzieś to był jakiś problem, większy problem jest z rynkiem IT który w tym mieście jest bardzo słaby i opiera się głównie na studentach. Jeśli rzeczywiście informatyka Cię interesuje to nie patrz na prestiż uczelni tylko studiuj i rozwijaj się poza nią, bo w tej dziedzinie bardziej liczą się umiejętności niż papierek
  • Odpowiedz