Aktywne Wpisy

vieniasn +100
to jest wręcz niesamowite jak część normictwa podąża za trendami wszelakimi jeszcze niedawno każdy nosił north face teraz doszły do tego czapki arcteryx no jakby od jednego szablonu ich klepalii

jmuhha +28
Wytłumaczy mi ktoś jak kiedyś na wsiach z jednej pensji budowali takie chaty? (╯°□°)╯︵ ┻━┻
źródło: 1000019752
Pobierz

Mam obecną #pracait w której jestem #php developerem z #symfony - tyle że siedzę tutaj już ponad 2 lata, podwyżki od roku nie widziałem i nie zanosi się na to. Od listopada rozglądałem się za nową robotą i w końcu coś się udało znaleźć, z tym że propozycja nowego pracodawcy to projekt w pythonie i react - gdzie pythona kiedyś używałem, ale nie powiedziałbym że byłem zaawansowanym użytkownikiem a w reactcie to nic nigdy, javascript jedynie z doskoku doraźnie jak czegoś potrzebowałem to byłem w stanie wysmarować.
Niby z tym idzie podwyżka o jakieś 10% wynagrodzenia, a pracodawca ma świadomość moich braków, ale sam nie wiem co o tym myśleć. Cykam się że przez ten miesiąc - trzy okresu wdrożeniowego nie ogarnę tych technologii na tyle żeby móc dowozić taski sprawnie.
Co wy sądzicie o tym? Brać nie brać? Pewnie się zdecyduję, tylko po to żeby uciec od obecnego pracodawcy, ale czy ktoś z was podobnie przeskakiwał z technologii do nowej?
#pytanie #backend #developer
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Chlopie to co wymieniles to sa jakies gowno stronki (nie liczac fb). Jak to sie ma do przyszlosci branzy? Do oprogramowania na ktore ma zapotrzebowanie i jest sklonny rozwijac i becelowac wspolczesny biznes?
Ilosciowo zgoda, ale czy ilosc ma znaczenie?
@Desseres: tak powazniej, przejrzalem to jeszcze raz... i ile tu masz funkcjonalnosci, ile use casow?
Jest na PJ taki przedmiot Modelowanie i Analiza Systemow
Spodobałem się na tyle że zechcieli mnie - no
źródło: BR_oyj_CAAAWkRN
PobierzPytanie bylo o przyszlosc i zasadnosc uczenia sie tego, a takiej nie ma
Rozróżniłbym na pewno "pehape"
Ale czy to uroslo cos ponad jezyk skryptowy do klepania prostych stronek?
Czy to zostalo jezykiem programowania ogolnego przeznaczenia? Czy jakies dane (bigdata, obliczenia) sie procesuje w php?
Czy ma to jakies zastosowania do budowy systemow informatycznych?
Kolejne pytania - oczywiście nie, ale są na tyle absurdalne że sporo języków w to wpada. Ale skoro napisałeś że ML
@aso824: juz napisalem, jestem data engineerem, jak chodzi o same jezyki programowania to poza SQL w kilku dialektach glownie JAVA, python dorywczo do ETL i czasami obrobki danych tekstowych, C# znam bo znam.
TLDR Javowiec spojrzał na nowoczesnego PHP