Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Polecicie mi jakąś szkołe walki w Warszawie, najlepiej na Woli lub blisko Woli?
Nie wiem co chcę trenowac, myślałem o krav madze (chcę coś przydatnego w razie potrzeby obrony w prawdziwej sytuacji).
Plus pytanie do mirków wojów body,warto iść na indywidualne zajęcia? Trochę się.. wstydzę lol, iść na grupowe, bo nie umiem się bić (nigdy nie miałem nic wspólnego ze sportami walki) a i nie jestem jakiś wysportowany, bo siłownię olałem ładnych parę lat temu.. Indywidualne kosztują około 200zł za jedną lekcję, w miesiącu te 5 lekcji (1000zł) mogę na tą zabawę wydać, więcej raczej nie.

#sztukiwalki #mirkokoksy #kravmaga

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim indywidualne mogą się przydać, aby podszkolić konkretne aspekty techniki. Jak wyobrażasz sobie wprawienie się w biciu bez różnych oponentów? Krav maga jest ok, ale może dać fałszywe poczucie pewności na podstawie wyuczonych scenariuszy, plus jakość treningu zależy od bezwzględności partnera, a umówmy się, różnie z tym bywa, szczególnie na starcie. Dobrze jest zrobić jakąś bazę wcześniej, zrozumieć jak to jest jak dostaniesz w cymbał, albo ktoś cię przydusi. Pochodź na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zacznij od klasyki tj. boxu, znajdź jakieś zajęcia grupowe

wyrobisz sobie reflex, poprawisz koordynację ruchową, wyrobisz podstawowe nawyki i do tego co jest najważniejsze, oswoisz się, że tak powiem z byciem bitym oraz biciem innych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim idź na grupowe początkujące i nic się nie martw, nikt nie zaczynał od walk z Tysonem :3

Jak będziesz miała potrzebę, żeby ktoś indywidualnie podszedł do nauki z tobą to wtedy pomyślisz o indywidualnych

Wypróbuj kilka szkółek, czasem pierwsze zajęcia są darmowe
  • Odpowiedz
Idź do Palestry. Z woli nie masz daleko - łopuszańska. Też kiedyś będąc okrągłym pączkiem od tak poszedłem po pracy i już chodzę kilka lat. Na pewno nie będzie lekko, ale jak zobaczą że jesteś kompletnie zielony, to spokojnie Cię pokierują i naprostują (np. na początek przysiady, chodzenie, kij od szczoty na barki żeby się nie bujać itp.)
  • Odpowiedz