Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: no ja się tam zamierzałem wybrać, ale właśnie prelegenci co niektórzy odstraszyli. Póki co obserwuje, ale współpraca ze środowiskiem feministycznym jak i panika przed oskarżeniem o mizoginie stowarzyszenia odstrasza
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak, mógłbym, ale moim zdaniem nie ma jak już tego wątku rozwijać. To, co podałem w relacji, to w zasadzie wszystko. Cały ten wątek Wykopu był wtrącony na chwilę i nie był dalej rozwijany. Tutaj nie widzę za bardzo drugiego dna, ot wyrażenie niezadowolenia z powodu negatywnego odbioru projektu Instytutu.
  • Odpowiedz
@typowyWykopekMizogin: A ja uważam wręcz przeciwnie. Właśnie trzeba ich uświadamiać, bo jak nie, to nikt się serio sprawami mężczyzn nie zainteresuje bo nie ma już nikogo innego.
Trzeba uświadamiać społeczeństwu takie sprawy. Prawda jest taka że na mizoandryzm w dużym stopniu zapracowali sobie sami mężczyźni i dopóki ci nie zaczną siebie szanować, to nic się nie zmieni.
Tak jak pisze mirko-anonim.
  • Odpowiedz
@Xing77: no tak tylko jeśli jest to prowadzone przez lewicowe środowiska, a lewicowe środowiska nawet już nie udają że nie nienawidzą mężczyzn to słabo to widzę. Ministra ds. kobiet nawet nie chce słyszeć o problemach mężczyzn. To się po prostu nie łączy. Przydałaby się jakaś normalna prawdziwa organizacja, która naprawdę chce pomóc mężczyznom. Myślę, że tu nie ma żadnej konkurencji, więc dziwne, że nic takiego nie powstaje. Sam bym wpłacał
  • Odpowiedz
@typowyWykopekMizogin: Taka organizacja powinna być przede wszystkim apolityczna.
Lewica w Polsce nigdy tego nie ukrywała ale jednak dziwne że faceci głosują na Lewicę.
Z drugiej strony to żadna partia nie ma mężczyznom nic do zaoferowania.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: myślę, że to szukanie dziury w całym.
To jest normalne, że będą zapraszani ludzie z najróżniejszych sfer. Szczerze? Bardzo dobrze. Miałem obawy, że zaraz jakiegoś księdza wytrzasną i innych poszkodowanych mężczyzn i będzie męskie biadolenie o bogu. To jest tak mała grupka, że trzeba łapać się wszystkiego, żeby zaistnieć i w jakikolwiek sposób. Ogólnie pozytywny wynik tego wszystkiego.

Nie przepadam tam za pkt nr 4 - który mówi o
  • Odpowiedz